Tiedätkö, miten saat itsellesi koronapassin? – katso tästä ohjeita

Koronapassia koskeva laki tuli voimaan viime lauantaina 16. lokakuuta, mutta tiedätkö, miten saat itsellesi sellaisen?

Keusote ohjeistaa alueensa asukkaita kirjautumaan Omakantaan, josta koronapassin voi tallentaa tai tulostaa itselleen (https://www.kanta.fi/koronatodistus).

Mikäli koronatodistusta ei pysty sieltä tulostamaan tai tallentamaan – tai Omakantaan ei syystä tai toisesta pääse kirjautumaan – todistuksen voi pyytää terveydenhuollosta, esimerkiksi Keusotesta.

QR-koodillinen EU:n koronatodistus on saatavilla viiden vuorokauden kuluttua rokotuksen saamisesta ja pyydetty todistus lähetetään viikon sisällä turvasähköpostilla tai postitse, lupaa Keusote.

Koronatodistuksen voi tilata sähköisesti tai soittamalla numeroon 019 226 0665, ma–pe 8–16 (takaisinsoittopalvelu).

Keusoten alueella tulostetun koronatodistuksen voi myös noutaa arkisin virka-aikana Hyvinkään Sveitsin tai Nurmijärven Klaukkalan rokotuspisteeltä.

RAVINTOLAT tai yleisötilaisuuksien järjestäjät voivat ottaa koronapassin käyttöönsä vapaaehtoisesti.

Koronapassia voi edellyttää 16-vuotiailta ja sitä vanhemmilta.

16–17-vuotiaiden testaaminen koronatodistuksen saamista varten on turvattava maksutta julkisessa terveydenhuollossa, jos lapsi ei ole saanut koronarokotteita.

Jos aikuinen ei voi lääketieteellisistä syistä ottaa koronarokotetta, hänellä on oikeus saada tarvitsemansa koronatestitulos maksutta julkisesta terveydenhuollosta.

Jos aikuinen itse päättää, ettei ota rokotetta ja käy sen sijaan testissä, hänen on käytävä koronatestissä omalla kustannuksellaan.

Oletko ollut lähiaikoina Keravalla ravintolassa? Useita mahdollisia altistumisia ilmennyt – katso tästä lista paikoista

20.10. tilanne: kaksi uutta koronatartuntaa Keusoten alueella – katso tästä missä kunnissa tartuntoja on kahden viikon aikana ollut eniten

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut