Mäntsälän ja Pukkilan OP:t kolmen muun kanssa kimppaan – "Lähtökohtana on, että nykyiset konttorit jatkaisivat toimintaansa"

Kolme uusmaalaista ja kaksi päijäthämäläistä osuuspankkia selvittävät uuden osuuspankin perustamista.

Mäntsälän ja Orimattilan Osuuspankkien hallitusten käynnistämään selvitykseen pankkien yhdistymiseksi liittyvät myös Askolan, Kärkölän ja Pukkilan Osuuspankkien hallitukset.

Kesän ja alkusyksyn aikana käydyissä keskusteluissa osapuolet ovat todenneet lähtökohtiensa ja tavoitteidensa uuden pankin rakentamiselle olevan niin yhteneväisiä, että edellytykset yhteisen osuuspankin suunnittelulle ovat hyvät.

Lähtökohtana on nykyisen palveluverkoston säilyttäminen sekä resurssien vahvistaminen ja palveluvalikoiman laajentaminen, pankit kertovat tiedotteessaan.

Uuden pankin tase olisi noin miljardi euroa, omat varat noin 144 miljoonaa euroa ja asiakkaita noin 40 000.

Pankin suunnitteluun mukaan lähtevien OP Askolan, OP Kärkölän ja OP Pukkilan hallitukset ovat keskustelleet asiasta myös hallintoneuvostojensa kanssa ja saaneet niiltä selkeän tuen selvitykseen osallistumiselle.

– Lähtökohtana on, että nykyiset konttorit jatkaisivat toimintaansa ja uusi pankki voisi tarjota myös syvempää asiantuntemusta vaativia palveluita, OP Mäntsälän hallituksen puheenjohtaja Tarmo Kämppi kertoo.

Yhdistyminen ei vaikuttaisi pankkien asiakassuhteisiin. Esimerkiksi tilinumerot, verkkopalvelutunnukset ja maksukortit säilyisivät samoina. Lähtökohtana on myös, että yhdistyminen ei aiheuttaisi henkilöstövähennyksiä.

– Olemme jo aiemmin suunnitelleet pienen pankkimme yhdistämistä vahvemmaksi pankiksi. Pienenä pankkina emme pysty rahoittamaan kaikkia hyviäkään paikallisia hankkeita. Vahvemmat resurssit vähentäisivät pienen pankin haavoittuvuutta, eikä esimerkiksi muutaman työntekijän samanaikainen loma tai sairastuminen vaikeuttasi asiakaspalvelua, OP Pukkilan hallituksen puheenjohtaja Mika Mäenrinta kertoo.

– Myös OP Askolan hallitus on pohtinut pankin tulevaisuutta jo useita kertoja. Pienen pankin on varsin haasteellista selviytyä yksin jatkuvasti lisääntyvästä sääntelyn aiheuttamasta byrokratiasta. Haluaisimme keskittyä palvelemaan asiakkaita ja käyttää vähemmän aikaa byrokratian pyörittämiseen, OP Askolan hallituksen puheenjohtaja Jukka Tuiskula sanoo.

Alustavan aikataulun mukaan selvitystä tehdään tämän syksyn ja ensi talven kuluessa.

Lopullisen päätöksen tekevät pankkien omistajia edustavat hallintoelimet aikaisintaan ensi keväänä.

Uudellamaalla on suunnitteilla myös Uudenmaan, Itä-Uudenmaan ja Helsingin Osuuspankkien fuusio uudeksi Uudenmaan Osuuspankiksi.

Orimattilan, Pukkilan ja Koitti-Pertunmaan Osuuspankkien fuusio Päijät-Hämeen Osuuspankin kanssa raukesi keväällä, samoin jo aiemmin Mäntsälän Osuuspankin lähteminen mukaan Uudenmaan Osuuspankkiin.

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut