Kaakkumäentielle suunniteltu senioritalo sai rakennusluvan

Asunto Oy Mäntsälän Mesimarjan vanha mainos on edelleen tontin laidalla. Suunniteltuja rivitaloasuntoja ei koskaan rakennettu. Jesse Helminen

Jesse Helminen

Mäntsälän kuntakehityslautakunta on myöntänyt 6.10. rakennusluvan senioritalon rakentamiseen Mäntsälän kirkonkylään osoitteeseen Kaakkumäentie 6.

Tontille suunniteltu rakennus on yksikerroksinen H:n mallinen rivitalorakennus, jossa keskiosassa ovat palvelua tukevat toiminnot ja sivuilla lähes symmetrisesti 20 m²:n makuuhuoneen ja pesutilan käsittävää asuintilaa yhteensä 32 huonetta.

Rakennusoikeutta haki Kiinteistö Oy Mäntsälän Kaakkumäentie 6, joka on rekisteröity Helsinkiin osoitteeseen Saukonpaadenranta 20 A 10. Yrityksen puheenjohtaja on Kari Kolu, joka on puheenjohtajana myös samaan osoitteeseen rekisteröidyssä OT Kodit Oy:ssä.

Yritys on erikoistunut tuottamaan asumiskohteita senioreille. OT Kodit Oy omistaa Mäntsälästä jo vuonna 2016 Kivistöntielle valmistuneen Iloisen Mielen Puisto -nimisen hoivakiinteistön, jonka hoivapalveluiden tuottamisesta vastaa Attendo. Yritys on rakentanut muita saman konseptin seniorikoteja Hyvinkäälle ja Nurmijärvelle.

Tontille on ollut aiemmin suunnitteilla asuinkiinteistöjen rakentamista. Maankäyttölautakunta myönsi Uudenmaan Rakennus ja Putkitus Oy:lle ja sen alaisuudessa toimivalle Asunto Oy Mäntsälän Mesimarjalle 26.10.2016 rakennusluvan kahdelle rivitalolle, talousrakennukselle ja autokatokselle

Asunto Oy Mäntsälän Mesimarja ei koskaan aloittanut suunniteltujen rivitalojen rakentamista.

Kuntakehityslautakunta myönsi tontille poikkeusluvan 11.12.2019 § 125. Sen mukaan siihen voi toteuttaa senioriasumista rakennusoikeudella 1200 k-m².

Suunnitelmat on laatinut rakennusarkkitehti Heikki Niskanen Arkkitehtisuunnittelu Niskanen Oy:stä. Hän toimii myös kohteen pääsuunnittelijana. Rakennuksen julkisivu tulee olemaan väriltään kuparinruskea ja grafiitinmusta.

Rakennustyö on aloitettava 12.11.2024 mennessä ja saatettava loppuun 12.11.2026 mennessä. Lupapäätöksen viimeinen valituspäivä on 11.11.2021.

Kommentoi

Palvelut