Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kilpijärven kunnostuksesta keskustellaan Sälinkään kartanolla – "jos hankerahoitusta saadaan, toimet päästään aloittamaan keväällä 2022"

Keväällä Mäntsälän kunta, Keski-Uudenmaan ympäristökeskus sekä paikalliset toimijat ja asukkaat aloittivat Mäntsälän Kilpijärven ja Isojärven kunnostuksen suunnittelun. Kilpijärven kunnostussuunnitelmat ovat edelleen nyt hankerahoituksen hakemiseen.

Mäntsälän kunta ja Keski-Uudenmaan ympäristökeskus ovat yhdessä suunnitelleet järvikunnostushankkeelle raamit ja päätoimet, joita järvellä tullaan tekemään mahdollisen hankerahoituksen varmistuttua vuosina 2022 ja 2023. – Suunnitelmissa on muun muassa tehostaa Kilpijärven pohjoisosaan aiemmin rakennetun kosteikon toimintaa, koenuottauksilla selvittää järven kalakantaa ja pohjasedimenttinäytteiden avulla selvittää aiemmin toimineen meijeri- ja sikatalouden vaikutuksia järven sisäiseen kuormitukseen, sanoo ympäristösuunnittelija Janne Heikkinen Keski-Uudenmaan ympäristökeskuksesta.

Mäntsälästä tarkasteluun otettiin keväällä Kilpijärvi ja Isojärvi. Heikkinen kertoi jo tuolloin, että järvien kunnostus on pitkäkestoinen urakka, eikä toimien vaikutus järven tilassa ja virkistyskäytössä näy heti.

– Mäntsälän kunta tulee hakemaan rahoitusta Kilpijärven kunnostamiseen nyt vuosille 2022 ja 2023 ympäristöministeriön rahoittamasta Virtaa vesienhoitoon -rahoitushausta, kertoo kuntakehitysjohtaja Vesa Gummerus Mäntsälän kunnasta.

– Rahoituspäätökset tulevat vuoden 2022 alussa, ja jos hankerahoitusta saadaan, toimet päästään aloittamaan keväällä 2022, Heikkinen kertoo.

Tulevien vuosien toimet näyttävät, mihin järvikunnostustoimia jatkossa tullaan suuntaamaan.

Keski-Uudenmaan ympäristökeskus järjestää Sälinkään kartanolla keskustelutilaisuuden Kilpijärven tilasta ja suunnitelluista kunnostustoimenpiteistä torstaina 28.10.2021 klo 17.30–19. Kaikki Kilpijärven kunnostuksesta kiinnostuneet ovat tervetulleita. Tilaisuudessa on kahvitarjoilu.