Mäntsälän Jäätaiturit aloitti kilpakautensa mallikkaasti

Mäntsälän Jäätaitureiden taitoluisteluharjoitukset ovat vihdoin päässeet pyörimään normaalissa aikataulussa, ja kilpaluistelijat pääsivät aloittamaan kilpailukautensa pitkän koronasta johtuneen tauon ja hartaan odotuksen jälkeen.

Myös harrastajaryhmien kausi on lähtenyt käyntiin energisesti, ja suuren kysynnän vuoksi seurassa pyörii ensimmäistä kertaa kaksi luistelukouluryhmää, toinen torstaisin ja toinen lauantaisin, sekä tuttuun tapaan myös oma ryhmä kouluikäisille harrastajille.

Tämän syksyn uutuutena alkaa 23.10. aikuisille neljän lauantain SkateFit, joka on kaikille sopiva lihaskuntoa kasvattava ja sykettä kohottava luistelumuoto.

Luistelutaustaa ei lajissa tarvita, ja lapsi voi luistella samaan aikaan luistelukoulussa. Lisätietoa ryhmistä ja ilmoittautumisesta löytyy seuran nettisivuilta.

Kilpaluistelijoiden kilpailukausi pyörähti käyntiin 24.–26.9. Hämeenlinnassa juniorien ja noviisien aloituskilpailulla.

Jäätaitureilta noviiseissa mukana olivat Pauliina Lindeberg, Varpu Toura ja ensimmäistä kautta sarjassa kilpaileva Fanni Ketola.

Pauliina Lindebergillä takana oli koronan lisäksi loukkaantumisesta johtunut pitkä kilpailutauko, mutta hän suoriutui silti hienosti ja oli kilpailun kahdeksas pistein 37,08.

Fanni Ketolan sijoitus oli 11. pistein 34,27 ja Varpun 15. pistein 31,21. Sarjassa oli yhteensä 21 luistelijaa, joten kaikki onnistuivat hyvin.

Junioreissa Ella Komppa luisteli perjantaina vapautuneen ja lähes virheettömän lyhytohjelman ansaiten paikan lauantain vapaaohjelmaan.

Osallistujien suuresta lukumäärästä johtuen vapaaohjelmaan pääsi vain 18 parasta 40 luistelijasta. Komppa oli lyhytohjelman yhdeksäs pistein 32,21.

Vapaaohjelmassa sijoitus oli kahdeksas pistein 56,71, mikä nosti hänet kokonaiskilpailun seitsemänneksi yhteispistein 88,92.

Viikkoa myöhemmin kisattiin juniorien kutsukilpailussa Tuusulassa, missä Jäätaitureista mukana oli sarjassa ensimmäistä kautta luisteleva Elli Räisänen.

Hän avasi kilpailukautensa hienosti uudella lyhytohjelmalla ja luisteli kauniisti ansaiten hyvät esittämispisteet, vaikka muutamassa elementissä horjahtaminen verottikin teknisiä pisteitä. Sijoitus oli 11. pistein 32,79.

Vapaaohjelmaan etenivät kaikki luistelijat, ja siinä Räisäsen pisteet olivat 55,96. Kilpailun lopullinen sijoitus oli mallikkaasti 12. yhteispistein 88,75. Luistelijoita sarjassa oli 32.

Seuraavan kerran noviisit ja juniorit kilpailevat Mäntsälässä lauantaina 16. lokakuuta.

Kommentoi

Palvelut