Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Händelin Messias-suurteos esitetään pyhäinpäivänä paikallisin laulajavoimin

Mäntsälän seurakunnan Oratoriokuoro, vokaaliyhtye Incanto ja kamariorkesteri Refugium musicum esittävät G.F. Händelin Messias-oratorion pyhäinpäivän aattoiltana 5.11. kello 18 Mäntsälän kirkossa.

Kyseessä on kolmas suurteos, jonka kanttori Mirjam Odén harjoittamat mäntsäläläiset ja kapellimestari Jukka Jokitalon johtamat muusikot esittävät yhdessä. Edelliset teokset ovat olleet Mozartin ja Faurén Requiemit.

– Etsin seuraavaa projektia niiden jälkeen. Vaihtoehtoja oli paljon, muun muassa Bachin passiot olivat mietinnässä, kertoo Mäntsälän seurakunnan kanttori Mirjam Odé.

Hän päätyi kuitenkin Händeliin:

– Teos on kuulijakunnalle hyvinkin tuttu, kuoro-osat ovat ikonisia ja soolo-osatkin varsin mieleenpainuvia.

Teoksen teksti on suoraan Raamatusta. Siinä on profeettojen kirjoituksia ja psalmeja Vanhasta Testamentista, sekä Uudesta Testamentista evankeliumitekstejä, Paavalin kirjeitä ja Johanneksen ilmestystä.

Händel sävelsi teoksen hyvin nopeasti, vain 24 päivässä. Sen kesto on kaikkiaan noin 2 tuntia 45 minuuttia.

– Händel jo aikanaan lyhensi teosta eri tilanteissa jättäen osia pois. Näin teemme mekin. Saamme kuulla konsertissamme tutut, kauneimmat kuoro-osat ja väkeviä sekä kauniita soolo-osuuksia, Odé kertoo.

Konsertin kesto on nyt noin puolitoista tuntia.

Lukuisat soolo-osuudet kuullaan mäntsäläläisiltä laulajilta. Sopraano-osuuksia laulavat Minna Blom, Heidi Grefberg ja Enni Pöykkö.

Altto-osat laulaa Natalia Vinogradova, tenorina Ville Kinnunen. Bassoina kuullaan Timo Vesteristä ja Kalle Virtaa.

Sekä kuoro että Mirjam Odé odottavat konserttia palavasti, ja taatusti myös yleisö.

– Aloitimme yhteisharjoittelun syyskuun alusta kirkossa. Olin todella hämmästynyt ja iloinen osaamisen tasosta sekä laulamisen innosta. Kuoromme vaatii paljon omatoimista harjoittelua ja totisesti sitä oli myös koronatauolla tehty.

Toinen esitys kuullaan Helsingissä Kallion kirkossa sunnuntaina 14.11. kello 18.

Konsertteihin on vapaa pääsy, käsiohjelman hinta on 10 euroa. Lisätietoja: kanttori Mirjam Odé; mirjam.ode@evl.fi, 040 504 1499