Anniskelun voi aloittaa Kapinatorilla pian ilmoituksella – "toiveena on ollut elävöittää keskustaa"

Kapinatorin ja seurojentalon muodostamalle torialueelle halutaan lisää toimintaa. Kuva elokuussa järjestetyiltä harrastemessuilta. Jesse Helminen

Jesse Helminen

Keskustaa päästään elävöittämään uusilla tavoilla, sillä Seurojentalo piha-alueineen ja Kapinatori ovat nyt anniskelualuetta. Yrittäjien ja tapahtumajärjestäjien lupaprosessi keventyy tämän uudistuksen myötä huomattavasti.

Kunta aloitti lupien hakemisen alueelle jo tammikuussa 2020, mutta jostain syystä asian käsittely keskeytyi ja käsittelyä jatkettiin Aluehallintoviraston katselmuksella elokuun alussa 2021. Luvat myönnettiin lopulta 9.8.2021. Mäntsälän Yrityskehitys on myös ollut prosessissa vahvasti mukana tuomassa yrittäjien toiveita ja näkemyksiä esille.

Mäntsälän Yrityskehityksen yrityspalvelupäällikkö Irina Patrikainen on asiasta luonnollisesti innoissaan:

– Kaikkien ”kuntatoimijoiden” ja useiden yrittäjien, puhumattakaan asukkaista, toiveena on ollut elävöittää Mäntsälän keskustaa ja tämä on yksi konkreettinen askel suuntaan, joka helpottaa tapahtumien järjestämistä.

Päätös anniskelualueesta tarkoittaa sitä, että Seurojentalo torialueineen sekä Kapinatori on jaettu tapahtumia varten kymmeneen pienempään lohkoon, joissa voi anniskella, kun tekee ilmoituksen alueen omistajalle.

Anniskelija saa tilan omistajalta tai haltijalta anniskelualueen numeron ja mahdolliset anniskelua rajoittavat ehdot. Kyseisellä alueella ehtona on ainakin se, että anniskelua saa jatkaa kello 22.00 asti ja lisäksi jokaisen toimijan on laadittava omavalvontasuunnitelma. Ilmoitusmaksu on 95 euroa per tilaisuus tai tapahtuma, ja asiasta pitää tehdä ilmoitus viimeistään kolme vuorokautta ennen tapahtumaa sille aluehallintovirastolle, jonka toimialueella tila tai alue sijaitsee.

Luvan voi hakea kätevästi osoitteesta lupapiste.fi

Ilmoituksen tekijällä täytyy olla voimassa oleva anniskelulupa.

Patrikainen myös kertoo, että asia on ollut yrittäjien keskusteluissa toivelistalla jo pidemmän aikaa ja lupaa myös jatkoa:

– Muitakin suunnitelmia tapahtumarikkaamman Mäntsälän puolesta on tehty, näistä kuullaan lisää myöhemmin.

Kommentoi

Palvelut