Kateeksi käy, sanovat Ehnroosin yhdeksäsluokkalaiset ensi syksynä aloittavasta uudesta koulusta Rakennus on jo pitkällä, katso kuvat !

Koulurakentaminen: Neljä peruskiveä kuuden vuoden aikana Mäntsälässä

– Joo. Kateeksi käy, sanoo Martta Muinonen. Saman myöntävät Rosa-Julia Kivistö ja Salla Määttä. Yhdeksäsluokkalaisten tyttöjen kolmikko oli laulamassa keväällä valmistuvan Ehnroosin koulun harjannostajaisissa perjantaina.

Harjannostajaiset oli harvoja kertoja, jolloin he käyvät uuden koulun tiloissa. Kouluaika on sujunut pääasiassa parakeissa niin kuin muillakin ehnrooslaisilla viimeiset kymmenen vuotta .

Yksi trion biiseistä oli Abban I Have a Dream. Unelma kunnon koulusta on liikkunut koulumäen yllä niin kauan kuin vanhan Ehnroosin sisäilmaongelmista on tiedetty. Ollaan lähellä unelman toteutumista.

– Koulu vaikuttaa ihan hyvältä. Odotan mielenkiinnolla, millainen tämä sitten on, Martta Muinonen sanoo.

– Varmasti nykyiset kasi- ja seiskaluokkalaiset saavat hyvän koulun Rosa-Julia Kivistö uskoo.

– Vaikuttaa tosi viihtyisältä. Olen varma, että tästä tulee mukava paikka. Ja täällä on varmaan helppo suunnistaakin, Salla Määttä nauraa.

Tytöt kertovat, että heidän tullessaan Ehnroosille kesti parisen kuukautta ennen kuin parakkien järjestys alkoi hahmottua.

Uuden koulun ulkoseinät ovat tummaa tiiltä ja lasia. Tiili myötäilee arvokasta paikkaa kirkonmäellä. Muutamista luokista näkee kirkon tornin.

Julkisivun lasiseinät tuovat avaruutta ruokalatilaan ja pääaulaan. Pääaula yhdistää isot ruokailutilat, tarvittaessa vaikka 250 istumapaikkaa, liikuntasaliin.

Nordenskiöldintieltä lähestyttäessä vaikutelma on ankara. Edessä on kymmenmetrinen seinä, jossa yksi kapea pystyikkuna.

Syy ikkunattomuuteen on yli 600 neliömetrin liikuntasali. Sisäkorkeutta salilla on yhdeksän metriä. Salin yhteydessä on omassa syvennyksessä näyttämö, johon on suora kulku useaa reittä, muun muassa bändihuoneesta.

Muutamin paikoin sisällä näkyy lopullista väritystä. Esimerkiksi ruokalatilan toisen päähän, kolmen ruoanottolinjaston taakse on tulossa harmaata laattaa ja tummaa oranssia.

Heti pääaulaan tullessa edessä on oppilaskunnalle varattu tila, jossa on myös kioski.

Oppilaskunnan läheltä löytyvät musiikkitilat, joissa on myös bändihuone.

Koulutiloja on kolmessa kerroksessa. Ehnroos oli harjakaisissa pidemmällä kuin rakennukset yleensä. Juhlia siirrettiin koronan takia sellaiseen aikaan, että ihmisiä saattoi tulla paikalle enemmän.

Mäntsälä on ollut kovan koulurakentamisen kourissa viime vuosina.

– Laskin, että Mäntsälässä on muurattu viimeisen kuuden vuoden aikana neljä koulun peruskiveä, kunnanjohtaja Hannu Laurila kertoo laskeneensa.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut