Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Keusote: Epidemiatilanne jatkuu haastavana – viime viikolla tartunnan saaneista noin 66 prosenttia oli rokottamattomia

Keusoten alueen koronatartuntojen määrä on noussut viime viikolla. lmaantuvuus on nyt 101 tapausta sataa tuhatta asukasta kohden kahdessa viikossa.

Keusoten mukaan epidemiatilanne jatkuukin haastavana koko maassa.

Erikoissairaalahoidossa on tällä hetkellä noin 40 koronapotilasta Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alueella.

Lokakuun ajan sairaalahoidossa olevien potilaiden määrä on ollut korkeampi verrattuna syyskuuhun, kerrotaan Keusoten tiedotteessa maanantaina 11.10.

VIIME viikolla koronatartuntoja todettiin 105l, mikä on jälleen hieman enemmän kuin edeltävällä viikolla (97). Tuusulassa tartuntoja on ollut 41, Hyvinkäällä 28, Järvenpäässä 13, Nurmijärvellä 10, Mäntsälässä 8 ja Pornaisissa 5.

Keusoten mukaan Tuusulassa tartuntamäärät ovat nousseet selvästi. Yksityisessä hoivakodissa Tuusulassa on todettu noin 10 koronatartuntaa. Toistaiseksi ei ole menehtyneitä.

Viikolla 40 tartunnan saaneista noin 66 prosenttia oli rokottamattomia, 10 prosenttia kertaalleen rokotettuja ja 24 prosentilla oli vähintään kaksi rokotetta.

Tartunnanjäljityksen viive on nyt 0–3 vuorokautta. Maanantaina päätettiin, että jos varhaiskasvatuksessa koronatartunnan saanut on yksittäinen lapsi, pienen riskin altistumisesta tiedotetaan ryhmää ja huoltajia, mutta karanteeneja ei enää aseteta. Tällä vähennetään viivettä.

KEUSOTEN alueen koko väestön rokotekattavuus on 73 prosenttia ja tehosterokotteen saaneiden 62 prosenttia.

Ensimmäisen koronarokotteen on saanut 149 237 alueen asukasta, ja tehosterokotteen 128 442 asukasta.

Kun tarkastellaan 12-vuotiaiden ja vanhempien henkilöiden rokotuskattavuutta, on ensimmäisen koronarokotteen ottaneita 81–87 prosenttia, ja toisen annoksen ottaneita 71–74 prosenttia.

Keusoten alueen 12–15-vuotiaiden rokotekattavuus on 67 prosenttia ja 16–19-vuotiaiden 77 prosenttia. Tehosteannoksen on saanut noin 50 prosenttia nuorten aikuisten ikäryhmistä.

Useissa kunnissa järjestetään ajanvarauksetonta walk in -rokotustoimintaa arkipäivisin kello 10–14. Lisäksi on ajanvarauksellisia rokotusaikoja arkisin myös kello 16–17.30.

Alle 30-vuotiaille miehille ja pojille annetaan toistaiseksi Pfizerin koronarokotetta, jota on saatavilla hyvin.

KEUSOTE kehottaa edelleen noudattamaan maskisuosituksia, jotta tämänhetkinen epidemiatilanne ei huononisi, eikä jouduttaisi uusiin rajoitustoimiin.

Maskisuositus koskee 12 vuotta täyttäneitä ja tätä vanhempia.