Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Rikollisjoukko toi Suomeen käsittämättömät määrät huumeita – KRP: Säilyttivät 6 miljoonan euron aineita välivarastoissa pääkaupunkiseudulla, kotietsinnässä löytyi myös sarjatuliaseita

Poliisi on paljastanut laajan huumeiden salakuljetuksen Ruotsista Suomeen.

Nyt valmistuvan esitutkinnan mukaan rikolliset toivat Suomeen yhteensä noin 40 kiloa kokaiinia ja noin 100 kiloa amfetamiinia sekä useita kiloja ketamiinia. Huumeiden katukauppa-arvo on poliisin mukaan yli 6 miljoonaa euroa.

– Epäillyt käyttivät huumausaineiden levittämiseen ja välittämiseen useampaa salattua viestisovellusta, joista saadulla näytöllä on ollut suuri merkitys epäiltyjen rikosten selvittämisessä. Epäillyt ovat toimineet rikoksissa järjestelmällisesti, muun muassa säilyttäneet huumausaineita ja aseita varastoissa eri puolilla pääkaupunkiseutua ennen edelleen levittämistä, sanoo Keskusrikospoliisin (KRP) rikoskomisario Kimmo Sainio tiedotteessa.

KRP on tutkinut rikoskokonaisuutta yhdessä Länsi-Uudenmaan, Sisä-Suomen ja Helsingin poliisilaitosten kanssa.

Poliisi takavarikoi esitutkinnan aikana yhteensä noin kilon kokaiinia ja noin 25 kiloa amfetamiinia sekä noin 3 500 Subutex-tablettia. Lisäksi poliisi takavarikoi useita ampuma-aseita, joista osa oli sarjatuliaseita. Takavarikoitujen huumausaineiden katukauppa-arvo on poliisin mukaan yli 750 000 euroa.

Ruotsin-päässä poliisi epäilee törkeistä huumausainerikoksista kahta ihmistä. Suomessa huumeita on vastaanottanut ja levittänyt useita ryhmiä, joihin on kuulunut yli 20 ihmistä. Seitsemän epäiltyä on yhä vangittuna.

Rikoskokonaisuudesta epäillyt ovat poliisin mukaan viimeksi kuluneen vuoden aikana saaneet tuomioita myös muista törkeistä huumausainerikoksista.

Tutkinta liittyy poliisin mukaan suureen rikoskokonaisuuteen, jonka eri esitutkintoja on tulossa käsittelyyn muun muassa Keski-Suomen, Itä-Suomen ja Kouvolan käräjäoikeuksissa.

Valmistuva esitutkintakokonaisuus siirtyy lähipäivinä syyteharkintaan Etelä-Suomen syyttäjäalueelle.