Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ikäihmisille tarjotaan ulkoilutusapua SPR:n Mäntsälän osaston ystäväkurssin käyneiden vapaaehtoisten avustamana

Onnelliset ikäihmiset pääsevät Mäntsälässä palvelukodeista ulkoilemaan joka toinen viikko SPR:n Mäntsälän osaston ystäväkurssin käyneiden vapaaehtoisten avustamana.

Ulkoilutukset ovat kuuluneet osaston toimintaan usean vuoden ajan.

Uudistimme ulkoilutustreffejä ja sitoutumista toimintaamme: jokainen vapaaehtoinen voi ilmoittaa saman ulkoilutuspäivän aamuna yhdyshenkilölle, pääseekö tänään mukaan.

Vastuussa oleva yhdyshenkilö soittaa palvelutaloon, montako meitä vapaaehtoista on tulossa ja työntekijät selvittävät, ketkä ikäihmistä vuorollaan lähtevät ulkoilemaan kanssamme.

Palvelukotien (yhteensä viisi) henkilökunta antoi meille kellonajat, jolloin taloista on helpoin lähteä ulkoilemaan. ”Lukujärjestyksen” mukaisesti olemme ajoissa paikalla. Vapaaehtoinen voi olla mukana yhtenä päivänä viikossa tai niin usein kuin se omaan viikon ohjelmaan sopii.

Palvelutalojen henkilökunta on tuonut hyvin puetut, iloiset ja ulkoilmaa kaipaavat ikäihmiset luoksemme ulko-ovelle.

Iloinen puheensorina on kulkueemme onnistunut anti ja keskusteluaiheet vaihtelevat ikäihmisten parissa – nykyhetkeä tai muistoja.

Me vapaaehtoiset – nyt sitoutuneita on jo yli 30 – työnnämme pyörätuoliväkeä tai kuljemme ikäihmisen rollaattorin vierellä tai käsikynkässä SPR:n punaiset vapaaehtoisliivit päällämme.

Kävelyreitit ovat vaihdelleet Kirkonkylän monilla ulkoilutuspoluilla. Varmasti olemme upea näky niin joen vartta kulkiessamme tai uudella torilla marssiessamme.

Kirjoittaja on mäntsäläläinen SPR:n vapaaehtoinen.