Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

PKT-Turva tulee Kapuliin – yritys näkee, että Mäntsälässä on sopivat ja riittävät tilat laajentumiselle

Kunnanhallitus päätti 27.9. kokouksessaan myydä Hyvinkääläiselle PKT-Turva yhtiölle noin 6000 m2:n suuruisen määräalan Kapulin yritysalueelta hintaan 96 000 euroa.

Rakennusoikeus tontilla on noin 2400 k-m2 ja yritys aikookin rakentaa tontille uuden varasto- ja toimistorakennuksen.

Hyvinkääläinen paloteknisiä suunnittelu palveluja tarjoava yritys on kasvanut viimeisten vuosien aikana vauhdilla.

– Yritysperheemme ja toimintamme on laajentunut voimakkaasti ja tulevaisuuden kasvut on myös huomioitava, kertoo yrityksen johtaja Jukka Autere sähköpostitse.

– Olemme viimeisen kahdenkymmenen vuoden aikana päivittäneet tilojamme aina tuplaksi jo neljä kertaa.

PKT-Turvan lisäksi palo- ja rakennusteknisillä toimialoilla toimivaan yritysperheeseen kuuluu Palokatkotukku Parkkinen Oy, Firel Oy ja Sauman Oy.

Nyt viidennen laajentumisen yhteydessä Autere kertoo, että tarkoituksena on päivittää tilat riittäviksi. Lisäksi Mäntsälästä ostetussa tontissa on varaa vielä lisälaajentumiselle, sillä kauppakirja sisältää myös esisopimuksen samassa korttelissa sijaitsevan 6000 m2:n lisäalueen kaupasta.

Esisopimus on voimassa vuoden 2026 loppuun saakka.

– Mäntsälästä löytyivät tilat myös kasvu ajatusta ja tarvettamme varten, Autere lisää.

Kapuli on Mäntsälän uusin yritysalue, joka on suunniteltu suurille toimijoille. Alueelta on lyhyt kulkuyhteys läheiselle Lahti–Helsinki-moottoritielle, sekä myös kantatielle 25 Hyvinkään ja Hangon suuntaan ja tielle 55 Porvoon suuntaan.

Kulkuyhteydet olivat myös PKT-Turvan mielessä, kun tonttia haettiin:

– Tontti valintaamme vaikutti sijainti, tulevaisuuden mahdollisuudet sekä hyvät puitteet rakentamisen aloittamiselle, Autere selvensi.

Autere halusi vielä erikseen kiittää Mäntsälän Yrityskehitystä sekä myös virkamiehistöä, jotka ovat auttoivat yritystä tonttiasian suhteen.

Tonttikauppojen jälkeen yhtiön siirtyminen Hyvinkäältä Mäntsälään aiotaan toteuttaa nopealla aikataululla. Kauppakirja on voimassa 4 kuukautta, mutta asiaa viedään ripeästi eteenpäin:

– Rakentamisvalmistelut sekä suunnitelmat ovat meillä jo pitkällä, joten kun kaupat saadaan virallisesti hyväksyttyä ja saamme kaupungilta luvan rakentaa, niin työt aloitetaan mahdollisimman nopealla aikataululla.

– Rakentamisen pääosuus toteutetaan vuoden 2022 aikana, Autere kertoo.