Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kulttuuri palaa isosti Mäntsälään – kevään kuviot ”kuin koronaa ei olisi”

Mäntsälän kulttuuriviikkoja vietetään 4.10.–10.10. Ohjelma keskittyy tänä vuonna Pitäjäntuvan sijaan Kulttuurimeijerille, mutta tapahtumia ja näyttelyitä on tarjolla pitkin kuntaa.

Tapahtumaviikon kynnyksellä Uudellamaalla luovutaan AVI:n päätöksellä yleisötilaisuuksien rajoituksista lokakuun ensimmäisenä päivänä. Kuinka Mäntsälässä aiotaan toimia? Asian vastaa kunnan kulttuurisihteeri Tarja Kuusela:

– Meille ei ole vielä tullut virallisia ohjeistuksia, mutta edelleen suositellaan maskeja ja etäisyyksiä, vaikka ei sitä virallista kahta metriä.

Ohjeistus antaa siis huomattavasti enemmän tilaa ja vapauksia toteutukselle. Myös lyhentyneet karanteeniajat ovat järjestäjän kannalta suotuisammat, eikä perumisia tule aivan yhtä paljon kuin aiemmin.

Ohjelma onkin koottu kasaan jo aiemmin perutuista tapahtumista ja esiintyjistä, sekä verrattain nopealla aikataululla kootusta joukosta.

– Tehtiin kevyempi suunnitelma, eikä lähdetty keräämään tiimiä samalla tavalla kuin aikaisempina vuosina, koska juuri näiden peruuntumisten ja resurssivähyyden vuoksi kukaan ei uskaltanut tilata ja suunnitella tapahtumia, Kuusela selventää.

Ohjelman kasaamisessa on auttanut Kulttuuri kylässä -hanke, jossa Mäntsäläkin on mukana. Hankkeeseen kuuluu niin sanottu taiteilijapankki, josta kunnat voivat etsiä tapahtumiinsa esimerkiksi esiintyjiä tai näyttelyitä, ja pankissa on myös mäntsäläläisiä kulttuurin tekijöitä.

Tämän vuoden ohjelma on suunniteltu niin, että tarjonnassa olisi kaikille jotain. Lapsille ja aikuisille on omat teatteriesitykset, iäkkäämmälle väelle ”Menneen ajan lauluja” -kahvikonsertti ja nuorisolle Corona After Rock, vain muutamia mainitakseen.

Koronatilanne näyttää ainakin toistaiseksi paremmalta, joten miltä näyttää kevään kulttuuritarjonta?

– Kyllä minä olen lähtenyt suunnittelemaan niin kuin koronaa ei olisikaan, ja joka kuukaudelle on tilattu Kulttuurimeijerille jotain isompaa, kuten Mikko Alatalon, Jesse Kaikurannan ja Heikki Helan konsertit.