Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Albert Juhola Mäntsälän Moottorikerhosta voitti luokkansa Kärhän lenkillä

Mäntsälän Moottorikerho järjesti jälleen perinteisen endurokisan lauantaina 25. syyskuuta.

Kisaan oli ilmoittautunut peräti 251 kilpailijaa, joten katsastuksessa oli välillä melkoista ruuhkaa, kun pyörät piti saada tarkastettua ennen starttia. Kaikki pyörät läpäisivät syynin ja pääsivät reitille, tosin joku joutui jotakin pientä näpräämään ennen hyväksyntää.

Katsastuksessa SM:n bodiumsijoituksia mielivät Mäntsälän Moottorikerhon Juha-Pekka Tirkkonen ja Albert Juhola olivat hyvillä ja positiivisilla mielillä lähdössä tavoitteitaan saalistamaan.

Kilpailussa Tirkkonen ajoi kolmanneksi ja kun kolmannesta sijasta taisteleva Teemu Lehtimäki joutui keskeyttämään, Tirkkosen tavoite täyttyi ja hän sai SME2:n kolmannen sijan!

Juhola teki omalta osaltaan kaiken mahdollisen ja voitti U20 SM-luokan. Kärhän lenkkiä ennen Juhola oli neljäntenä seitsemän pistettä Tiitus Enjalaa perässä. Kisassa Enjala ajoi neljänneksi ja ainakin epävirallisten laskutoimitusten jälkeen Juhola sai napattua itselleen U20 SM-luokan kolmossijan!

– Päivä meni tuloksellisesti ihan hyvin. Kolmospätkä ei minulla onnistunut, siellä tuli kaatuiltua ja vähän satutettua etusormea, kun sama pätkä ajettiin toiseen kertaan. Reitti oli minun mielestä hyvä lukuun ottamatta paria vähän märkiä paikkoja ykkösellä ja kolmosella, tuumi Juhola maalissa.

Tunnelma on hyvä, keli oli hyvä, järjestelyt toimivat hyvin ja kilpailijoilta on tullut paljon positiivista palautetta.

Pertti Kärhä

Kilpailun aikoinaan kehittänyt ja nimensä tapahtumalle antanut Pertti Kärhä oli kisassa mukana lähettämässä kilpailijoita ja ottamassa heitä maaliin. Kärhällä oli apunaan toinen Mäntsälän endurokuningas Manu Suni.

– Mikäli kilpailijoihin on uskomista, niin poikkeuksetta ovat antaneet kiitosta reitistä. Reitti on ollut hyvä. Pikkaisen valittelivat reitin liukkautta, mutta sehän kuuluu enduroon ja erityisesti näin syksyllä asiaan, myhäili Kärhä.

– Tunnelma on hyvä, keli oli hyvä, järjestelyt toimivat hyvin ja kilpailijoilta on tullut paljon positiivista palautetta. Kaiken kaikkiaan kilpailut ja järjestelyt onnistuivat ja kahden vuoden päästä ajetaan jälleen Kärhän lenkki. Hyvin pitkälti mennään perinteisen enduron parissa, ei lähdetä muuttamaan hyvää mallia.

Ennakkojutussa jo kiittelin monia tahoja, mutta nyt haluan kiittää kilpailijoita. En ole kuullut, että reitillä olisi tehty omia polkuja. Samoin haluan kiittää maanomistajia, että saimme kisat järjestettyä. Kahden vuoden päästä tullaan kyselemään uudestaan lupia, toteaa kilpailunjohtaja Kai Aatsinki, kun kilpailut olivat päättymässä.

Mäntsälän seuroista kilpailussa oli mukana 30 kilpailijaa, joista valtaosa järjestävästä seurasta, mutta talkoissa oli mukana toimijoita naapuriseuroistakin. Täydelliset tulokset löytyvät netistä osoitteesta www.kalkku.fi.