Jättikasvisten SM-kisat jälleen Mäntsälässä – vuoden vihannes on kurpitsa, joten kurpitsanäyttelystä on tulossa ennennäkemättömän laaja

Suomen Jättikasvisyhdistys ry järjestää Jättikasvisten SM-kilpailut 25.9. jo 14. kerran. Kilpailut pidetään Mäntsälässä, Keudan Saaren kartanon puutarhalla osoitteessa Puutarhatie 1.

Viime vuonna kilpailut jouduttiin pitämään ilman yleisöä, mutta nyt kisat pidetään taas yleisötapahtumana. Mukaan odotetaan kymmeniä kilpailijoita, joilla kullakin on mukanaan useita kasviksia.

Viime vuonna arvosteltuja kasviksia oli pitkälti yli 200, ja todennäköistä on, että määrä ylittyy tänä vuonna.

Kasvisten tuonti on kello 9.30–11, ja jätti- ja muiden kasvisten näyttely on esillä kello 10–14.

Kasviksia arvostellaan sitä mukaa kun tuomarit ehtivät niitä käsitellä, ja ne nostetaan sitten esille ulkopöydille. Kuninkuuslajin eli kurpitsojen punnitus alkaa noin kello 12.

Palkintojenjakoon pyritään pääsemään noin kello 13. Vuoden vihannes on kurpitsa, joten kurpitsanäyttelystä on tulossa ennennäkemättömän laaja.

Tilaisuus järjestetään ulkona terveysturvallisuus huomioiden. Keuda järjestää paikalle kahvion ja grillin. Myös koulun puutarhamyymälä on avoinna kukkien, taimien ja vihannesten ostoille.

Tilamyymälä Kotipiiri lähistöllä on myös avoinna.

www.jattikasvisyhdistys.fi

Kommentoi

Palvelut