Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Husin hallitus esittää toimitusjohtajaksi Matti Bergendahlia – Markku Mäkijärvi hävisi äänestyksen

Husin uudeksi toimitusjohtajaksi esitetään Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin (VSSHP) johtajaa Matti Bergendahlia. Hallitus päätti asiasta äänestämällä kokouksessaan tänään.

Äänestyksessä Bergendahl sai 11 ääntä ja Markku Mäkijärvi kuusi ääntä. Hän on hoitanut väliaikaisesti toimitusjohtajan virkaa. Mäkijärven vakinainen virka on Hus-kuntayhtymän johtajaylilääkäri.

Dosentti Bergendahl, 55, on koulutukseltaan lastentautien erikoislääkäri. Hän on toiminut VSSHP:n johtajana vuodesta 2020 alkaen.

Realia Group -konsernin toimitusjohtajana Bergendahl toimi 2015–2019, Mehiläinen Oy:n toimitusjohtajana 2005–2014 ja Mehiläisen emoyhtiö Ambea-konsernin eri johtajaviroissa vuosina 2007–2014.

Hallitus esittää Bergendahlin valintaa valtuustolle, joka kokoontuu päättämään asiasta 7. lokakuuta. Toimitusjohtajan virka tuli avoimeksi, kun Juha Tuominen jäi elokuussa työkyvyttömyyseläkkeelle.

Virkaa haki hakuajan kuluessa tai antoi siihen suostumuksensa 13 henkilöä. Hakijoista neljä ei täyttänyt viran kelpoisuusvaatimuksia. Haastatteluun kutsuttiin seitsemän hakijaa.

Husin hallituksen ylimääräiseen kokoukseen oli kutsuttu esittäytymään Bergendahlin ja Mäkijärven lisäksi Jari Petäjä.

Lue myös: Husin toimitusjohtajaksi 12 hakijaa – lähes puolet Husin sisältä