Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vaikeutuiko matkantekosi metrolakon aikana? Saatat saada hyvitystä HSL:tä

Metron ja ratikan vakiomatkustaja voi saada hyvitystä kuljettajien kaksipäiväisestä lakosta, tiedottaa Helsingin seudun liikenne HSL.

HSL maksaa hyvitystä niille kausilippuasiakkaille, joiden matkanteko hankaloitui metro- ja raitiovaunulakon aikana. Työnseisaus pysäytti metrot ja ratikat torstaina ja perjantaina.

Hyvityksen saamisen edellytys on, että matkustajalla on ollut työnseisauksen aikana voimassa ollut kausilippu HSL-sovelluksessa, HSL-kortilla tai Maas-palveluntarjoajan sovelluksessa. Edellytyksenä on myös, että matkustaja ei ole lakon aikana voinut käyttää joukkoliikennettä tavanomaisilla matkoillaan.

Hyvitys on kahden vuorokauden lippukoodi HSL-sovellukseen. Koodi on voimassa vuoden ajan ja sen voi käyttää milloin tahansa.

Hyvityksen voi saada täyttämällä HSL:n sivuilta löytyvän lomakkeen ja palauttamalla sen joko liitetiedostona HSL:n verkkosivujen kautta tai postitse.