Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Facebookissa kiertää vakuuttava huijausviesti Finnkinon nimissä – Näin tiedät, tuleeko viesti oikeasti Finnkinolta

Haluaisitko nähdä uuden Bond-elokuvan VIP-vakoojalipulla? Facebookissa kiertävän viestin mukaan sellaisen voisi nyt voittaa Finnkinon kilpailusta.

Elokuvateatteriketjulla ei kuitenkaan ole mitään tekemistä asian kanssa, vaan kyseessä on huijaus, tiedottaa Finnkino.

Kilpailuviesti on vakuuttava, sillä se on kirjoitettu vetävästi hyvällä suomella. Viestissä on lisäksi Finnkinon tyyliä jäljittelevä kuva.

Maksaisitko lunnaita, jotta saisit pitää some-tilisi? Näin voit välttää verkkohuijareiden uuden rahastustavan

Finnkinon mukaan kilpailuun osallistuneet saavat yksityisviestin, jossa heidän kerrotaan voittaneen kisassa. Onnitteluviestissä pyydetään klikkaamaan linkkiä, jossa pitäisi antaa yhteystiedot ja maksamaan varausmaksu.

Kyseessä on verkkohuijareiden perinteinen tietojenkalastelusivusto.

– Finnkinon järjestämissä kilpailuissa tai markkinointiviesteissä ei koskaan kysytä luottokortti- tai pankkitietoja, ketju muistuttaa tiedotteessaan.

Aiheesta kertoi aiemmin tänään Iltalehti.

Verkkopankkitunnusten kalastelusta jo 700 rikosilmoitusta – Suomalaiset ovat menettäneet verkkohuijareille lähes 7 miljoonaa euroa

Huijarit tehtailivat Postin nimissä saapumisilmoituksia – epäiltyjen taskuun 375 000 euroa alle vuodessa

Windows-käyttäjä, asenna tämä päivitys heti – pelkkä esikatselu riitti vaarantamaan koneesi turvallisuuden: ”Taivas rajana sille, mitä siellä pystyisi tekemään”