Keusotesta hyvinvointialue – aluevaltuusto valitaan vaaleilla ensi vuoden alussa

Valtakunnallinen sote-uudistus tuo Keski-Uudellemaalle uuden hallinnollisen rakenteen, Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen. Uusi hyvinvointialue järjestää alueellaan sosiaali- ja terveystoimen sekä pelastustoimen palvelut vuoden 2023 alusta alkaen.

Uuden Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen valmistelua varten nykyinen yhtymähallitus on asettanut väliaikaisen valmistelutoimielimen (VATE). Siihen kuuluu 14 jäsentä, ja se koostuu kuntayhtymän, kuntien, Keski-Uudenmaan pelastuslaitoksen sekä Eteva-kuntayhtymän edustajista.

Valmisteluelin vastaa tulevan hyvinvointialueen toiminnan ja hallinnon käynnistämisestä aluevaltuuston toimikauden alkuun asti. Aluevaltuusto valitaan vaaleilla ensi vuoden alussa, ja sen toimikausi alkaa maaliskuussa 2022.

Valmisteluelimen puheenjohtajaksi on valittu kuntayhtymän johtaja Pirjo Laitinen-Parkkonen, ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi palvelujohtaja Tiina Salminen ja toiseksi varapuheenjohtajaksi hallintojohtaja Harri Lipasti Tuusulasta.

Pirjo Laitinen-Parkkonen vastaa myös valmistelusta ja muutoksen eteenpäinviemisestä.

Muut jäsenet ovat rahoitus- ja talousjohtaja Päivi Tarsiaa, henkilöstöjohtaja Monica Hostio, digi- ja tietojohtaja Antti Ylä-Jarkko, integraatiojohtaja Kristiina Kariniemi-Örmälä ja va. hallintojohtaja Petja Harakka Keusotesta, kaupunginjohtaja Johanna Luukkonen Hyvinkäältä, tietohallintojohtaja Toni Pallaspuro Järvenpäästä, sivistysjohtaja Tiina Hirvonen Nurmijärveltä, kunnanjohtaja Hannu Laurila Mäntsälästä, sivistysjohtaja Jari Wäre Pornaisista, pelastusjohtaja Jyrki Landstedt Keski-Uudenmaan pelastuslaitokselta sekä talousjohtaja Sampo Salo Etevasta.

Kommentoi

Palvelut