Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mäntsälän S-market menee kiinni hetkeksi

Myymälä laajenee ja ottaa käyttöön koko talon. Jatkossa Mäntsälän S-market on melkoisen iso.

Mäntsälän S-market uudistuu syksyn aikana. Remontin aikana myymälä myös laajenee. Se saa käyttöönsä rakennuksessa vuokralla olleiden ravintola Gringosin ja vakuutusyhtiö LähiTapiolan tilat.

Remontti alkaa jo ensi maanantaina. Kauppa pysyy kuitenkin auki vielä osan syyskuuta. Aluksi remontoidaan Gringosin ja LähiTapiolan tilat.

– Siitä ei pitäisi olla haittaa liikkeen toiminnalle. Ehkä hieman meteliä kuuluu, mutta ei muuta, S-market Mäntsälän marketpäällikkö Jari Kauhanen sanoo.

Samalla saneerataan nykyisen myymälän tilat.

– Lähes kaikki uusitaan, Kauhanen kuvaa remontin suuruutta.

Laajennuksen jälkeen Mäntsälän S-marketin pinta-ala on 2300 neliömetriä.

– Se on HOK-Elannonkin mittapuulla iso S-market, Kauhanen kertoo.

Kun remontti tulee nykyisen myymälän tiloihin, kauppa menee kiinni. S-market on viimeistä päivää auki ennen myymäläremonttia lauantaina 18. syyskuuta. Sunnuntaista 19. syyskuuta lähtien kauppa on kiinni viisi ja puoli viikkoa. Se avataan torstaina 28. lokakuuta.

– Silloin on kaikki uudistettu, Kauhanen kertoo.

Mäntsälän S-marketiin tulee muun muassa Itsudemon sushibaari, Fazerin leipomo, laajennettu oluiden ja muiden panimojuomien osasto sekä Beijing8-dumplingeja. Dumplingit ovat aasialaisia taikinanyyttejä, joiden sisällä voi olla lihaa, kalaa, kasviksia ja äyriäisiä. Vastaavankaltaisia taikinanyyttejä on myös keskieurooppalaisessa ja baltialaisessa keittiössä.

Uudistuksessa vaihtuvat myös myymäläkalusteet, kylmälaitteet ja kaupan värimaailma. Nykyisen keltasinisen värityksen tilalle tulee pääväriksi harmaa. Kylmälaitteet vaihtuvat energiaa säästäviksi hiilidioksidilaitteiksi ja niihin tulee ovet. Kylmälaitteiston hukkalämpö kerätään talteen ja käytetään myymälän lämmittämiseen.

Uudistus tuo kauppaan itsepalvelukassat. Ne sijoitetaan kassarivistön keskelle eli molemmilla puolilla itsepalvelukassoja on perinteisiä palvelukassoja.

Sähköautoja varten osuusliike asennuttaa latauspisteitä myymään parkkihalliin. Niiden määrä on vielä lukkoonlyömättä.

HOK-Elanto on tehnyt myymäläuudistuskierrostaan jo parin vuoden ajan. Viimeiset myymälät on tarkoitus saada uudistettua vuoden 2022 alkuun mennessä. Tavoitteena on ollut raikkaampi ja avarampi ilme, HOK-Elannon tiedotteessa sanotaan.

Mäntsälän myymälän henkilökunnalle on tarjottu töitä muista toimipaikoista remontin ajaksi. Suuri osa Mäntsälän henkilökunnasta on sijoittanut lomansa remontin ajalle, Kauhanen kertoo.