Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kahdeksan ryöstöä ja törkeällä ylinopeudella tutkaan ajaneita kuskeja Itä-Uudenmaan poliisin viikossa

Itä-Uudellamaalla kirjattiin viime viikolla peräti kahdeksan ryöstöä. Edellisviikolla ryöstöjä kirjattiin Itä-Uudellamaalla neljä ja sitä edeltävällä viikolla kuusi. Ryöstöjä tehtiin tasaisesti koko itäisen Uudenmaan alueella, tapahtumapaikkakuntia olivat Vantaa, Järvenpää, Hyvinkää ja Porvoo.

– Viimeviikkoisten ryöstöjen tutkinta on vielä alkuvaiheessa. Yleisesti ottaen kuitenkin tässä vaiheessa voidaan sanoa, etteivät ryöstöt vaikuttaisi lähtökohtaisesti kohdistuneen ulkopuolisiin. Toisin sanoen poliisin alustavissa selvityksissä on käynyt ilmi, että ainakin suurimmassa osassa tapauksista viimeviikkoisten ryöstöjen sekä uhrit että epäillyt ovat jo ennestään tunteneet tai tienneet toisensa, kertoo rikosylikomisario Heidi Niemi.

Poliisin alustavissa selvityksessä on myös käynyt ilmi, että viime viikkoisissa tapauksissa on myös eri tekijät ja epäillyt, joten ne eivät sinänsä liity toisiinsa.

– Vaikka nämä tapaukset eivät sinänsä liittyisikään toisiinsa, sellainen yhdistävä tekijä ainakin osassa viimeaikaisista tapauksista vaikuttaisi olevan se, että ryöstöön on liittynyt huumausainekauppaa. Ja huumausainekauppa on edennyt jossain vaiheessa tilanteessa ryöstöksi, Niemi kertoo.

Poliisi muistuttaa, että akuuteissa hätätilanteissa ja varsinkin väkivaltatilanteissa tulee aina soittaa hätäkeskukseen 112, olipa sitten rikoksen uhri tai sivullinen silminnäkijä.

Liikenteessä viime viikolla poliisi pysäytti kuljettajia, jotka ajoivat jopa kaksi tai kolme kertaa yli sallitun nopeusrajoituksen. Kaahareita jäi poliisin haaviin niin Lahden moottoritiellä, Tampereen moottoritiellä kuin Kehä kolmosella.

– Pelkästään viikonlopun aikana parilta kymmeneltä kuljettajalta lähti kortti hyllylle, kun heidän ajamansa ylinopeudet olivat niin vaarallisen kovia. Pysäytimme liikenteestä kuljettajia, jotka ajoivat jopa kaksi tai kolme kertaa yli sallitun nopeusrajoituksen, kertoo ylikomisario Timo Leppälä Itä-Uudenmaan poliisilaitokselta.

Perjantaina kahdeksankympin alueella yksi kuljettajista ajoi poliisin tutkaan 160 km/h ja toinen 177 km/h. Eräs kuljettaja ajoi 198 km/h sadankahdenkympin alueella. Perjantain törkein ylinopeuden ylitys mitattiin kuitenkin kuljettajalta, joka ajoi 140 km/h viidenkympin alueella.

Poliisi pysäytti liikenteestä törkeää ylinopeutta ajaneita kuljettajia myös lauantaina ja sunnuntaina. Törkeästä ylinopeudesta jäivät kiinni kuljettajat, jotka ajoivat 169 km/h, 141 km/h ja 147 km/h kuudenkympin alueella. Satasen alueella taas poliisin haaviin jäivät kuljettajat, jotka ajoivat poliisin tutkaan 168 km/h ja 180 km/h.

– Noukimme viikonlopun aikana liikenteestä eri tieosuuksilla myös kaksi päihtynyttä kuljettajaa, joista toista epäillään törkeästä rattijuopumuksesta. Kummallakaan näistä kuljettajista ei ollut myöskään ajokorttia, joten heidän kohdallaan rikosnimikkeenä on myös kulkuneuvon kuljettaminen oikeudetta, Leppälä kertoo.

Poliisi kirjoitti liikenteessä myös useamman sakon vakavasta piittaamattomuudesta. Lisäksi perjantaina yksi mopo oli muutettu moottoripyöräksi, joten kuskille kirjoitettiin sakko ja hänet määrättiin ajokieltoon.