Kamppailulajeja aivan jokaiselle – Mäntsälän Budoseurassa ei olla tosikkoja

Yhteisellä tsemppauksella ja kannustuksella eteenpäin; Mäntsälän Budoseurassa tärkeintä on fiilis. Jesse Helminen

Jesse Helminen

Mäntsälän Budoseura liikuttaa nuoria ja aikuisia aloittelijoista konkareihin hyvässä hengessä. Se irtaantui Mäntsälän karatesta pari vuotta sitten ja seura on nyt keskittynyt aikuisten ryhmiin. Ikäraja harrastamiselle on 12-vuotta sen vuoksi, kun seuralla ei ole resursseja järjestää erikseen kursseja junioreille.

Perheitä on mukana sen sijaan useampia ja harjoitteita onkin hyvä tehdä pareittain. Yhtä perhettä tuntuu olevan koko ryhmä muutenkin:

– Meillä on sillein, että jos ei näy vähään aikaan treeneissä, niin kyllä me sitten kysellään, että onko kaikki kunnossa, Kari Pulkkinen kertoo.

Tärkeintä seuralle onkin liikuttaa mahdollisimman monia aikuisia ja sellaisiakin, jolle liikunnasta on jäänyt esimerkiksi koululiikunnan vuoksi epämiellyttävä muisto. Mukaan pääsee matalalla kynnyksellä ja treenejä on kahdenlaisia: kuntokamppailua ja karatea.

Kuntokamppailu on kaikille sopivaa kamppailulajeja hyödyntävää kuntoliikuntaa, jota seura on nyt koronan aikana tehnyt myös ulkona.

Pulkkinen kertoo, että tarkoituksena on treenata ja jumpata niin, että tuntuu, mutta jokaisen rajat tietäen. Lisävoimia treenaamiseen saa porukan yhteisestä kannustuksesta.

Karaten puolella seuralla on tietotaitoa ja yhteyksiä sen verran, että tavoitteellinenkin eteneminen on mahdollista aivan omien halujen mukaan. Onhan seurassa SM-mitalistejakin.

Toimintaa olisi tarkoitus käynnistää harrastusmessujen (21.8.) jälkeen kunnolla, jolloin treenejä on kolmesti viikossa. Ma kuntokamppailua klo 19–20 Sääksjärven koululla ja to-pe klo 18.30–20.30 karatea Monitoimitalolla. Sitä ennen ma ulkotreenit Monitoimitalon viereisellä nurmella.

Mukaan voi mennä kokeilemaan ilman kausimaksua. Seura haluaa pitää kulut mahdollisimman pieninä, joten kausimaksut ovat 40 euroa kuntokamppailu 6kk ja 60 euroa karate 6kk.

– Harrastajat tekevät seuran, ja me ollaan täällä harrastajia varten, Pulkkinen kiteyttää.

Wado-Ryu Karate

Japanilaisen Hironori Ōtsukan 1930-luvulla perustama karaten tyylisuunta, joka yhdistää Shotokan-karatea ja Shindo yoshin-ryu-jujutsua.

Wado-Ryu on yksi neljästä suuresta karaten koulukunnasta maailmalla. Se on tyylisuuntana pehmeämpi ja luonnollisempi kuin muut karaten tyylisuunnat. Oppilaat pyrkivät aina väistämään hyökkäyksen, samalla pyrkien mahdollisimman hyviin asemiin vastahyökkäystä ajatellen.

Kommentoi

Palvelut