Partioon voi lähteä mukaan myös aikuisena – "Olen saanut uusia kokemuksia, uusia ystäviä ja itseni ylittämisen kokemuksia"

Heini Hämäläinen ja Sarmi Raitalinna aloittivat partion kolmekymppisinä. Harrastus on vienyt mukanaan ja antanut paljon uusia kokemuksia ja ystäviä

Raitalinna muistaa lähteneensä vuosia sitten mukaan Mäntsälän Metsäkäpyjen toimintaan kun ryhmänvetäjä tarvitsi apua.

– Oman ipanan takia lähdin mukaan. On kiva, että pystyy mahdollistamaan tämän harrastuksen lapsille.

Hämäläisen partiopolku alkoi aika lailla samoin vuonna 2018 – huoltajia pyydettiin avuksi partiotaitokisoihin.

– Lähdin mukaan ihan tietämättömänä. Olin kisoissa rastimiehenä. Innostuin sen verran, että myöhemmin lähdin yöretkelle kokiksi.

Kokeilu vei molemmat mukanaan. Hämäläinen vetää tällä hetkellä kahden muun aikuisen kanssa tarpoja-vartiota, eli 14-vuotiaiden ryhmää.

Raitalinna vetää ala-asteikäisten ryhmiä: yhtä sudenpenturyhmää, yhtä seikkailijaryhmää ja toimii myös lippukunnan kalustovastaavana.

Partio toimii täysin vapaaehtoisten aikuisten avulla. Ilman aikuisia ei voida aloittaa uusia toimintaryhmiä tai täydentää jo toimivia.

Raitalinna haluaa innostaa aikuisia lähtemään lastensa kanssa rohkeasti mukaan.

– Mitään ei tarvitse osata valmiiksi. Positiivinen asenne riittää. Aluksi voi olla johtajien apuna matalalla kynnyksellä ja omilla vahvuuksilla, silloin kuin itselle sopii. Jos innostuu, voi myöhemmin sitoutua vaikka viikkotoimintaan mukaan.

Hämäläinen on samoilla linjoilla.

– Partio sopii ihan kaikille. Yhdessä tekeminen ja yhteisöllinen kiva tunnelma tekevät tästä hienon harrastuksen. Olen saanut uusia kokemuksia, uusia ystäviä ja itseni ylittämisen kokemuksia, hän kertoo ja jatkaa:

– On ollut hienoa seurata, miten paljon erilaisia taitoja lapset ja nuoret oppivat partiossa.

Partioon haluavat voivat tehdä jäsenhakemuksen 20.8. mennessä osoitteessa www.metsakavyt.fi

Syyskauden toiminta alkaa 30.8.

Jos kiinnostuit aikuispartiosta oman lapsesi kanssa tai muuten vaan ja haluat lisätietoa, ota yhteyttä jiit.joensuu@gmail.com tai 040 7200 924.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut