Messuilta uusia ideoita aikuisillekin – harrastusmessut järjestetään kolmannen kerran

Mäntsälän kolmannet harrastusmessut järjestetään 21.8. Mäntsälän seurojentalolla ja Kapinatorilla kello 11–14.

Messuilla on mahdollisuus tutustua mäntsäläläiseen yhdistys- ja seuratoimintaan.

Messuilla oli edellisenä vuonna noin 30 näytteilleasettaja ja määrä tulee todennäköisesti olemaan tänäkin vuonna samoissa lukemissa.

Messuilla halutaan jatkaa edellisen vuoden teemaa, eli edellisten vuosien palautekyselyn perusteella järjestäjät toivovat, että näyttelypisteillä messuvieraat pääsisivät kokeileman eri lajeja tai harrastuksia käytännössä.

Edellisenä vuonna vieraat pääsivät muun muassa laukomaan kiekkoja Jäätiikereiden pisteellä ja pelaamaan salibandya NMKY:n minikaukalossa.

Messuilta haetaan tänäkin vuonna toiminnallisuutta:

– Tämä tori ja sen ympäristö on niin hieno, että sen kerran, kun täällä tapahtuu jotain, niin koetetaan tehdä niin, että ei olisi vain seisoskelua, messujen järjestäjä Laura Heikkilä kertoo.

Kaikki näytteilleasettajat eivät ole vain urheiluseuroja, sillä paikalla tulee olemaan myös hyvinvointiyhdistyksiä Sydänliitosta Mannerheimin lastensuojeluliittoon.

Lisäksi paikalla on myös ainakin kirjastoauto, VPK:n kalustoa ja viime vuonna eri taajuuksilla mielenkiintoa herättäneet radioamatöörit.

Harrastusten ja yhdistysten kirjossa on myös otettu huomioon se, että harrastusmessut ovat tarkoitettu aivan kaikille, ei vain lapsille ja nuorille:

– Mäntsälään muuttaa ja on muuttanut viime vuosina paljon ihmisiä ja lapsena kyllä löytää helposti harrastuksia ja kavereita, mutta aikuisena se on jo vaikeampaa.

– On varmasti jännä lähteä heti uuteen harrastukseen, mutta jos on ehtinyt jo vähän ennakkoon esimerkiksi täällä jutella jonkun kanssa sieltä seurasta, niin sinne on varmasti helpompi mennä, Heikkilä pohtii.

Viime vuonna messuilla arvioitiin käyneen huonosta säästäkin huolimatta noin 500 vierasta. Messut ovat näytteilleasettajille ja yleisölle maksuttomat.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut