Mäntsäläläinen Kimmi on kankaiden karkkikauppa – "Lasten kangasmallistomme on vähän erilainen, meidän näköinen"

Kankaiden karkkikauppa Kimmi palvelee asiakkaitaan sekä verkossa että Juustoportilla. Kimmi työllistää yrittäjäpariskunnan, Sara ja Petri Salo, lisäksi 2-3 henkilöä. katriina raanto

Katriina Raanto

Juustoportilla sijaitseva kankaiden ja ompelutarvikkeiden erikoisliike Kimmi on mäntsäläläisittäin pieni menestystarina.

Sekä Kimmin verkkokaupan että myymälän valikoimiin kuuluvat laadukkaat, pääasiassa pohjoismaisten ja kotimaisten merkkien kuviolliset ja joustavat trikoo- ja collegekankaat.

Nykyaikaisesta kangaskaupasta löytyy kuitenkin paljon myös muita kankaita tyllistä puuvillaan sekä yli 700 tuotteen ompelutarvikevalikoima, jonka suosikiksi nousevat selkeästi Kimmin laaja ompelulankavalikoima sekä teollisuuden käyttämät laadukkaat saumurilangat.

Syksylle Kimmillä on suunnitelmissa paljon uutta.

Sara ja Petri Salon vuonna 2018 perustama kangaskauppa täytti kesäkuussa kolme vuotta.

Samalla julkistettiin ensimmäinen Kimmin oma lasten kangasmallisto, materiaalina luomutrikoo ja -joustocollege. Värikkäät ja selkeät lastenkuosit on suunnitellut Petri Salo yhdessä suunnittelija Elin Aarenstrupin kanssa.

– Lasten kangasmallistomme on vähän erilainen, meidän näköinen. Se on otettu hyvin vastaan, joten alkusyksystä lanseeraamme myös omiin kuoseihimme perustuvan ja Petrin ideoiman Kimmi-lastenvaatemalliston. Valmistamme osan tuotteista itse, mutta pääosin tuotanto tapahtuu Lahdessa. Syksyllä myös aikuisille on luvassa Kimmin omaa kivaa: isoja, abstrakteja kuvioita ja värejä, paljastaa Sara Salo.

Kivijalkakauppojen vähenemisen myötä myös kangaskaupat ovat kadonneet. Kankaita myydään myös verkossa ja vaikka Sara Salo arvioikin lähettävänsä tänä vuonna noin 8000 verkkokaupan kautta ostettua pakettia, on kankaita kuitenkin usein pakko päästä hypistelemään.

Hypistellessä luovuus kukkii ja syntyy ideoita. Se ehkä selittää sen, että Kimmissä käy niin paljon asiakkaita.

Salot arvioivat, että yli 90 prosenttia myymälän asiakkaista on ulkopaikkakuntalaisia. 200 kilometrin päästä tuleva asiakas on arkipäivää, liikkeen sijainti Juustoportilla on erinomainen.

Kimmin myymälä on kangaskauppana harvinainen lajinsa edustaja. Paitsi harvinainen, se on myös herkullinen ja inspiroiva – epäilemättä pala taivasta ompelua harrastaville.

Kommentoi

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Näin Mäntsälässä sairastetaan – selvitä mikä kansansairaus sinua uhkaa

| Päivitetty

Palvelut