Mäntsälän OP päätti siirtää edustajistovaaleja – esitykselle selvä määräenemmistö

Mäntsälän Osuuspankin edustajisto päätti kokouksessaan 29.7.2021 lykätä edustajiston vaalit myöhempään ajankohtaan. OP Mäntsälän ja OP Orimattilan hallitukset ovat käynnistäneet selvitykset pankkien yhdistämiseksi. Edustajiston vaalien siirrolla pankki kertoo tiedotteessaan saavansa lisäaikaa keskustelulle ja päätöksenteolle yhdistymishankkeesta.

Alun perin vaalit oli tarkoitus järjestää syksyllä 2021. Edustajiston päätöksellä vaalit järjestetään viimeistään vuonna 2023. Omistaja-asiakkaat valitsivat edustajansa pankin nykyiseen edustajistoon vuonna 2017 pidetyissä vaaleissa.

– Edustajiston vaalit on tarkoitus järjestää syksyllä 2022, jolloin tiedetään, onko pankkien yhdistymisasia edennyt vai jatkammeko itsenäisenä. Rakenneselvitys pankkien yhdistymisestä on tarkoitus valmistua vuoden 2021 loppuun mennessä, kertoo OP Mäntsälän toimitusjohtaja Mikko Puurmonen pankin tiedotteessa.

Sääntömuutos edustajiston vaalien siirtämisestä vaatii taakseen 2/3 äänienemmistön ja sääntöjen muutos on näin lainmukainen. Muutos sai edustajistossa taakseen selvän enemmistön, sillä äänestys eteni muutoksen puolesta äänin 19–2.

OP: hallituksen puheenjohtaja Tarmo Kämppi näki myös asian niin, että pankkien yhdistymistä voidaan nyt viedä eteenpäin kokenein edustajin ja jos vaalit olisi syksyllä pidetty, niin pankkien yhdistyessä olisi täytynyt pian perään järjestää toiset vaalit.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut