Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Uusi puomi ja heti onnettomuus – näkyykö puomi hyvin vai oliko törmäyksessä kyse "tottumuksesta"?

Moottoriajoneuvoja estävät puomit ehtivät olla Markku Niinimäen raitilla keskustan ja urheilupuiston välisellä sillalla vain noin päivän, kun tapahtui onnettomuus ja mopoilija ajoi puomia päin.

Onnettomuuden aikaan pelastuslaitokselta kerrottiin, että mopoilija ei todennäköisesti nähnyt puomia ja asiasta keskusteltiin myös sosiaalisen median puolella.

Kuntatekniikka oli asentanut puomin maanantaina 26.7. ja onnettomuus tapahtui samana iltana. Puomi asennettiin sen vuoksi, kun aikaisempi ajon estävä puomi ei ollut toimiva ratkaisu.

– Siinä oli aikaisemmin kaksi samanlaista puomia molemmissa päissä, mutta ne tuplapuomit oli revitty pois, joten kokeillaan tuollaista ratkaisua, Jyrki Mäklin kunnalta kertoo.

Sosiaalisen median kommenteissa arvuuteltiin sitä, kuinka hyvin uudet puomit näkyvät. Eräs pyöräilijä kertoi, että ilta-auringossa puomi olisi ollut vaikea havaita. Paikan päällä puomia ei voi silti olla huomaamatta, mutta kovassa vauhdissa asia voi olla toinen.

Todennäköisesti onnettomuus johtui tottumuksesta, sillä sillalta on "aina" ajettu. Lähin kiertotie urheilukentältä keskustaan menee Vanhan Porvoontien tai Veteraanitien kautta.

Puomin asentamiselle oli silti painava syy ja Mäklin valaisi asiaa näin:

– On käynyt aika monta läheltä piti tapausta, että mopoilija on meinannut ajaa kävelijän yli ja tämä on se tausta, että yritetään nyt rauhoittaa se alue, että ajavat edes hiljempaa siihen sillalle, kun ei sitä varmaan voi kokonaan estää.

On myös muistettava, että koko urheilupuiston alue on vain kevyenliikenteen käytössä, eikä tiellä saisi edes ajaa mopolla.

Kuntatekniikka aikoo kuitenkin korostaa ajoestettä entisestään, sillä molempien puomien alle on tarkoitus asentaa toinen puomi vielä kuluvan viikon 30 aikana. Mäklin myös muistuttaa, että koko urheilupuiston alue on ja on aina ollut vain kevyenliikenteen käytössä ja se on myös liikennemerkein ilmaistu. Mopoilija ei loukkaantunut onnettomuudessa vakavasti.

Päivitys juttuun 29.7. klo 09:41: Kuntatekniikka oli asentanut puomin maanantaina 26.7. ja onnettomuus tapahtui samana iltana.