Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Itä-Uudellamaalla yhteensä viitisenkymmentä väkivaltarikosta viimeisen viikon aikana – mukana niin pahoinpitelyitä kuin ryöstöjäkin

Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen alueella on ollut viimeisen viikon aikana useita epäiltyjä väkivaltarikoksia sekä niiden yrityksiä, kerrotaan poliisin tiedotteessa.

Viikko sitten maanantaina Keravalla tapahtui epäilty törkeä pahoinpitelyn yritys ja perjantaina ryöstö.

Järvenpäässä taas kirjattiin torstaina törkeä pahoinpitely. Lisäksi Porvoossa sattui lauantaina ravintolan terassilla törkeä pahoinpitely ja tiistaina epäilty ryöstö.

Myös Pornaisissa tapahtui perjantaina ryöstö. Vantaalla kirjattiin viime viikon aikana neljä törkeää pahoinpitelyä ja yksi ryöstö.

Väkivaltarikoksia oli viime viikolla arviolta keskimääräistä enemmän.

Rikosylikomisario Petri Eronen

Kun mukaan lasketaan myös muut Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen alueella tapahtuneet epäillyt pahoinpitelyt, joihin poliisipartiot puuttuivat valvonta- ja hälytystehtävien yhteydessä, oli niitä yhteensä viitisenkymmentä.

– Väkivaltarikoksia oli viime viikolla arviolta keskimääräistä enemmän. Näitä rikostapauksia ei vaikuttaisi kuitenkaan yhdistävän mikään yksittäinen tekijä, eivätkä ne liity toisiinsa. Yksi selittävä tekijä vaikuttaisi kuitenkin olevan se, että ihmisiä on nyt ollut lämpimien kelien ja terassien avauduttua jonkin verran aiempaa enemmän liikkeellä - ja päihtyneenä, kertoo rikosylikomisario Petri Eronen Itä-Uudenmaan poliisilaitokselta tiedotteessa.

Poliisi on jo saanut suurimmassa osassa tapauksista epäillyt kiinni ja selvittää pahoinpitelyrikosten ja ryöstöjen taustoja, motiiveja ja yksityiskohtia.