Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Katrinranta ehostetaan talkoovoimin – uutuutena muun muassa unisex-pukuhuone

Mäntsälän Retken väki jaksaa puurtaa Katrinrannassa kesästä toiseen alueen viihtyvyyden hyväksi. Tämän suven suuri urakka on ollut lisäpukuhuoneitten ja varaston rakentaminen. Toive on, että valmista tulee syksyn korvalla.

– Eihän tämä koskaan valmiiksi tulekaan, aina pitää kunnostaa ja laittaa uutta, sanoo yhdistyksen rahastonhoitaja ja ansiokas talkoolainen Jukka Yliviikari.

Kesän aikana mukana on ollut muutama talkoolainen. Isompia talkoita ei ole voitu järjestää koronarajoitusten vuoksi.

Lauantaina rannalle oli kokoontunut kymmenkunta aktiivia. Moottorisaha soi ja kirves heilui, kun isot puut pilkottiin saunapuiksi talven varalle.

Innokkaat kädet poimivat rakennusjätettä ja jokainen auringon polttama korsi kerättiin pois, samoin rikkaruohot. Maalipensseli heilui.

– Uudisrakennukseen tulee unisex-pukuhuone (kaikille sukupuolille), miesten pukuhuone ja varasto, luettelee yhdistyksen puheenjohtaja Ira Aaltonen.

Rakennuksen valmistuttua niin miehillä kuin naisillakin on kaksi pukeutumistilaa. Miesten pukuhuoneessa on säilytetty erilaisia tarvekaluja ja jatkossa se palvelee vain pukuhuoneena.

Talkootunteja on kertynyt Aaltosen mukaan satoja. Materiaaleja on saatu lahjoituksena, mm. uuden rakennuksen seinät ovat eräältä purkutyömaalta.

Aaltonen iloitsee, että Kivapihan lahjoittamat laatat saapuivat työmaalle. Ne asennetaan naisten pukuhuoneeseen johtavalle hiekkakäytävälle.

Katrinranta on ollut kuumana kesänä hyvin suosittu. Päivittäin, aamukuudesta iltamyöhään, siellä on käynyt satoja uimisesta nauttivia.

Yleiset saunavuorot avautuvat jälleen elokuussa. Yksityiset voivat vuokrata saunaa ja muita tiloja myös heinäkuun aikana.

Epävirallisessa juomalasitestissä kartoitettiin sinilevää. Sen mukaan Katrinrannassa ei näyttänyt ainakaan vielä viikonloppuna olevan sinilevää.

Puheenjohtaja pohtii, että jokainen ui kuitenkin omalla vastuullaan.