Mäntsälän Urheilijoiden junioreille menestystä jalkapallon Helsinki Cupista – T09/10 voitti oman sarjansa

Voitonriemua ottelun jälkeen. Ei tiedossa

Euroopan kolmanneksi suurimman juniorijalkapalloturnauksen, eli Helsinki Cupin jatkopeleissä nähtiin myös paikallista väriä, kun Mäntsälän Urheilijoiden T09/10 joukkue taisteli itsensä Helsinki Cupin 2021 G12 Harrastesarjan voittoon. Lisäksi MU:n poikien 2010–2011 joukkue eteni lohkostaan jatkoon.

Tyttöjen joukkue on edennyt hienon matkan kokoonpanon ensimmäisestä pelistä toukokuussa Riihimäeltä Helsinki Cupin harrastesarjan voittoon, jonka finaali käytiin Olympiastadionilla.

T09/10 voitti oman alkulohkonsa, joten joukkue sai yhden päivän levon pudotuspeleistä. Välierässä vastaan asettui HJK, ja tasainen ottelu päättyi mäntsäläläisten riemuun lopulta kutkuttavan rangaistuslaukauskilpailun jälkeen.

Finaalissa vastassa oli korkeammalla sarjatasolla pelaava oululainen ONS, joka oli voittanut oman välieränsä selvin lukemin ja lähti ennakkosuosikkina peliin.

Joukkue ei antanut kuitenkaan ennakkoasetelmien häiritä, vaan pelaajat keskittyivät pelaamaan omaa peliä ja valmistautuivat antamaan kentällä kaikkensa. Se myös tuotti tulosta, sillä MU:n tytöt pääsivät nostamaan pokaalia tiukan 1–0-voiton jälkeen.

– Pelaajat halusivat asettaa itselleen tavoitteeksi yrittää joka tilanteessa ja pelissä parhaansa sekä pelata täysillä joka peli, ilman sijoitustavoitteita, joukkueen taustajoukoista kerrottiin.

Joukkueessa pelasivat: Sofia, Milla, Nea, Oona, Laura, Ronja, Ingrid, Emilia, Jemina ja Noora.

Mäntsälän Urheilijoiden pojat osallistuivat Helsinki Cupissa P11 (2010) ikäryhmän sarjaan, johon osallistui yli 100 joukkuetta. Mäntsälän joukkueessa pelasi 11 pelaajaa, joista 6 oli 2010 syntyneitä ja 5 pelaajaa 2011 syntyneitä.

Alkulohkon muut joukkueet olivat Hoogee, Ponnistus, MPS, PPS ja PPJ/Jätkäsaari. Viiden pelin jälkeen MU:n pojat päätyivät lohkossaan toiselle sijalle, joten jatkopelit kutsuivat.

Jatkopeleissä torstaina vastaan asettui ensin oulunkyläläinen Gnistan.

Ottelu oli lähes yhtä dramaattinen kuin juuri päättyneiden jalkapallon EM-kisojen jatkopelit, sillä tälläkin kertaa ratkaisua piti hakea lopulta rangaistuspotkukilpailusta.

Mäntsälän pojat pitivät hermonsa kurissa kisassa ja selviytyivät upeiden rankkareiden jälkeen jatkoon.

Seuraavalla kierroksella vastaan asettuikin astetta kovempi joukkue. MU taisteli loppuun asti, mutta Leppävaaran Pallon kilpajoukkue oli lopulta liian kova vastus.

Valmentaja Franck Bernard on ollut tyytyväinen joukkueen viime aikojen kehitykseen:

– Valmentajana ja entisenä jalkapallon pelaajana tajusin heti tilanteen ainutlaatuisuuden saada työskennellä näin lahjakkaan ryhmän kanssa. Tie suuruuteen olikin yhtäkkiä mahdollisuus, mille asetimme kunnianhimoiset tavoitteet ja varmistimme, että jokainen pelaaja seisoo intohimoisesti niiden takana.

Joukkue on nyt tehnyt määrätietoisesti töitä ja siitä osoituksena oli Käpylän Pallon järjestämän turnauksen voitto alkukesästä. Helsinki Cupin hyvien otteiden jälkeen katse on tulevaisuudessa:

– Mäntsälästä löytyy uskomaton määrä futissisua, taitoa ja potentiaalia, Bernard kiteyttää.

Kommentoi

Palvelut