Kiiskifest tarjosi kaksipäiväisenä musiikkia yli genrerajojen – festivaali halua kasvaa entisestään: "ensi vuonna on tähtäimenä järjestää urheilukentällä isosti"

Tapahtumat: Kiiskifest juhlittiin nyt ensimmäisen kerran kaksipäiväisenä

Keravalainen MERTA oli perjantain pääesiintyjä. Keikka oli vuoden ensimmäinen ja innostus ja tunnelma sen mukainen. Jesse Helminen

Jesse Helminen

Aurinko porotti viikonloppuna pilvettömältä taivaalta kaksi päivää putkeen, mutta se ei hidastanut mäntsäläläisten menojalkaa. Kolmannen kerran järjestetty Kiiskifest toi taas musiikin ja oluen janoiset panimon pihalle viihtymään.

Tapahtumaa alettiin järjestämään jo aikaisin keväällä, mutta aivan viime metreillä muuttunut koronatilanne sai järjestäjät huolestuneiksi. Meinasiko otsalle ilmestyä ylimääräisiä hikikarpaloita, kun koronatilanne otti taas huolestuttavan käänteen?

– Meinasi tulla, ja tässä on oltu siinä ilmapiirissä nyt, että tilanteet muuttuvat tosi nopeasti ja yllättäen ja oli todella vaikeaa ennustaa mitä tapahtuu, Janne Ahola kertoo ja yhtiökumppani Pasi Kiiskinen lisää:

– Artistit maksettiin jo samalla viikolla, joten peruminen olisi ollut todella ikävää, rahallisestikin.

Onneksi tapahtumaa ei jouduttu perumaan ja viimevuotiset lupaukset suuremmasta festivaalistakin saivat katetta, kun tapahtuma järjestettiin nyt kaksipäiväisenä. Vieläkö tästä voi tapahtumaa kasvattaa suuremmaksi?

– Vielä mennään vähän koronan armoilla. Vuosi sitten korona häiritsi kuvioita ja ajateltiin, että tänä vuonna ei olisi häirinnyt, mutta kyllä se on edelleen ongelma, eikä uskaltanut isompaa, mutta ensi vuonna on tähtäimenä järjestää tuossa Mäntsälän urheilukentällä isosti, visioivat molemmat lähes yhteen ääneen.

Isot oli juhlat kuitenkin tänäkin vuonna ja tarjolla oli perjantaina rock-musiikkia ja lauantaina tanssikansalle "bilepäivä". Perjantaina rock-päivän pääesiintyjäksi oli kiinnitetty jo viime vuonna kyseisillä festivaaleilla yleisöä villinnyt keravalainen MERTA, jolle perjantain keikka oli vuoden ensimmäinen. Ennen keikkaa bändin keskuudesta pystyi aistimaan jännityksen, mutta myös patoutuneen innostuksen.

Yllättikö viime vuonna saatu hieno vastaanotto?

– Se oli meidän ensimmäinen ulkoilmakeikkamme tämän bändin kanssa ja oli kyllä erittäin hyvä meininki, bändin laulaja Juhis Kauppinen summailee.

Tunnelma oli myös energinen tänäkin vuonna. Bändin kitaristi Tommi Helkalahti kertoi ennen keikkaa, että nyt on ollut paljon aikaa treenailla ja se näkyi: tutut biisit tulivat ytimekkään energisesti ja uusin singlebiisi "Kipinä" tuntui myös löytävän yleisöstä kaikupohjaa.

Ennen MERTA:a lavalla nähtiin vantaalainen – Radio Rockin Starba -kisassakin finaalin edennyt – Varjola ja covereita soittanut Trio Metris.

Siinä kun perjantaina päätä nyökyteltiin kitarariffien tahtiin, niin oli lauantaina tukanheilutus muuttunut lanteiden keinutukseen dance-päivän merkeissä. Lauantai oli myös festivaalien "pääpäivä" ja tupa perjantaihin verrattuna täynnä.

Iloisissa tunnelmissa tanssivaa festivaalikansaa oli viihdyttämässä tamperelainen hiphop-yhtye Mansesteri, joka nikkaroi Tampere-aiheisten kappaleittensa sanoituksia lennosta Mäntsälään sopivaksi. Omien hiphop -kappaleiden seassa myös kuultiin lyhyitä pätkiä tamperelaisista klassikoista, jotka upposivat myös täkäläiseen yleisöön oikein hyvin.

Esiintyjien välissäkään ei ollut hiljaista hetkeä, eikä tanssijalkaa tarvinnut lepuuttaa, sillä välirytmit tarjosi ysäri-hitteineen Tuottaja Jääskeläinen.

Pimenevän illan päätti yleisön hurmioon saanut toijalalainen eurodance-yhtye Chorale.

Varsin onnistunut tapahtuma oli sitä mitä kaivattiinkin ja yleisö tuntui viihtyvän erinomaisesti. Ainoana kompastuskivenä voi mainita tapahtuman juontajan, jonka perjantaiset loppuillan juonnot olivat kiusallista seurattavaa.

Onneksi miksauskopissa oltiin ajan tasalla ja panimomestari Kiiskinen otti hyvin tilanteen haltuun.

Kommentoi

Palvelut