Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nummisten seurojentalolle löytyi ostajat – mukana tuttuja nimiä ja jotain aivan uutta

Yrittäminen: Nummisten vanha seurojentalo on jatkossa Nummisten tapahtumatalo

Nummisten seurojentalo on saamassa uuden elämän, kun talossa kokeillaan mielenkiintoista ravintolan ja design-myymälän yhteistyötä.

Ajan patinan voi aistia ja havaita seurojentalolla. Oviaukosta on kuljettu tansseihin ja muihin rientoihin ja esineistö kertoo menneistä vuosikymmenistä. Rakennus on kuitenkin jäänyt ajan saatossa ja viereisen koulun valmistuttua vähemmälle käytölle.

Nyt talolla on koittamassa uusi aika, kun kaksi yrittäjäpariskuntaa on pistänyt niin sanotusti hynttyyt yhteen ja talo tulee olemaan tulevaisuudessa ympärivuotisessa käytössä. Ostotarjous lyötiin pöytään toukokuussa ja pian olisi edessä jo remontointi:

– Meillä oli sellainen flow päällä, oltiin hyvin innoissamme kaikesta ja tehtiin liiketoimintasuunnitelma nopeasti. Olimme jo aiemmin etsineet paikkaa trash-designille ja vintagelle, kertoo Isa Kukkapuro-Enbom.

Enbom on miehensä Henrikin kanssa ollut vuosituhannen vaihteesta lähtien lanseeraamassa Suomeen trash-designin käsitettä, jossa vanhasta esineistöstä ja materiaalista luodaan uutta. Seurojentalon kunnostus sopii ajatukseen erinomaisesti:

– Helsingissä se tuntui väkinäiseltä. Meidän ideologiamme on vähän enemmän rönsyilevä ja kansanomainen, eikä se oikein sopisi samalla tavalla ahtaaseen design-muottiin, Kukkapuro-Enbom pohtii.

Meidän ideologiamme on rönsyilevä ja kansanomainen.

Uuden Tapahtumatalon toinen yrittäjäpariskunta on monelle mäntsäläläiselle jo tuttu tekijä, kun Nummisten Ruokalan Ismo Haapala ja Katriina Heimonen tulevat jatkamaan ravintolatoimintaansa nyt uusissa tiloissa.

Kukkapuro-Enbom näkee, että heidän maailmankuvansa sopi hyvin Heimosten yrityksen kanssa yksiin, sillä myös heille on tärkeää, että kaikki tehdään alusta lähtien itse lähituotetuista raaka-aineista, tuhlailematta.

Myös yhteistyö yrittäjäpariskuntien välillä syntyi pikaisella aikataululla:

– Ei olla tunnettu toisiamme kauan ja tämä on vähän kuin salama-avioliitto, kun pistettiin yhteistä liiketoimintaa pystyyn. Mutta joskus se on parasta, kun asioita liikaa märehtii, niin ei meinaa päästä alkuun, Kukkapuro-Enbom naurahtaa.

Nummisten Ruokala joutuu lopettamaan nykyisissä tiloissa heinäkuun lopussa, mutta remontin jälkeen ravintola voi toimia Tapahtumatalossa ympärivuotisesti. Rakennuksen päätyyn on kuitenkin jo tasoitettu maata mahdollista pop-up-toimintaa varten elokuulle.

Meidän ideologiamme on rönsyilevä ja kansanomainen.

Myös ravintoloitsija Ismo Haapala heittäytyy uuden edessä runolliseksi:

– Voisi sanoa, että ”vanha historia ja uusi aika”, eli se mitä on ollut, on historiaa ja se jää elämään, ja nyt alkaa talolla uusi aika.

Itse ravintolan konseptia ei tulla muuttamaan. Joitain asioita aiotaan hioa paremmaksi, mutta ruokalista tulee pysymään samana.

Kaikesta näkee, että talon uusilla omistajilla on päällä hyvä tekemisen meininki. Asiat ovat edenneet nopeaan tahtiin ja remontoimaankin halutaan päästä heti kun rakennuslupa saadaan.

Uusiksi menee ainakin keittiö- ja saniteettitilat ja ravintolaa laajennetaan niin, että talon länsipuolelle aiotaan rakentaa iso terassi, josta avautuu hieno näkymä Nummisten kylän keskustan ja Mustijoen suuntaan.

Design-myymälän, workshoppien ja ravintolatoiminnan lisäksi tilaa voi jatkossa varata juhlia ja muita tilaisuuksia varten.

– Todella toivon, että kyläläiset sekä kaikki elämystä kaipaavat ottavat tämän omakseen, Kukkapuro-Enbom toivoo.