Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mies, joka ei osannut sanoa ei on taattua ohkolalaista osaamista

Öljymäen kesäteatterin Mies, joka ei osannut sanoa ei on taattua ohkolalaista, vuosikymmenet kyläläisiä kouluttanutta kesäteatterin osaamista. Näytelmästä ei puutu viuhkaa ihmissuhteita, väärinkäsityksiä, juoruja ja luuloja. Kesähauskuutta parhaimmillaan, teeman juoksutusta.

Nuori ohjaaja Kalle Tahkolahti on tarkka työssään. Harjoituksissa pohditaan, mistä suunnasta näyttämölle voi tulla, alkuperäistä suuntaa muutetaan, mutta myös näyttelijöitten mielipide otetaan huomioon.

Sadoista pikku yksityiskohdista hioutuu kokonaisuus, joka vaikuttaa hallitulta. Kokeneilla näyttelijöillä riittää kysymistä ja pohdintaa pilkuntarkasti.

Näytelmä piti valmistua jo viime kesäksi, mutta korona vei. Osa alkuperäisistä henkilöistä on vaihtunut ja siksi esitys oli nivottava yhteen uudelleen.

Tahkolahti kuvaa esitystä rehelliseksi kesäteatteriksi. Siinä ei ole mitään kikkailua ja reipas ote näkyy myös roolien tekijöitten innostuksena. Tarina on kuitenkin lempeä, hyväntuulinen sekamelska.

Komedia vie katsojan 1970- luvulle. Sitä voidaan kutsua hauskaksi rakkaustarinaksi. Sitä leimaavat monimutkaiset ihmissuhteet aina Amerikasta palannutta pastori Aimo Niemeä myöten, jonka toimenkuvaan kuuluu myös avioliittoneuvonta.

Hyväntahtoinen mies ei osaa sanoa ei, joten häntä viedään kuin leppäkeihästä, kylän molempiin leireihin.

Oman leimansa esitykselle antaa elävä hevonen, Tuohivirsu, joka jaksaa seurata näytelmää rauhallisesti. Harvoinpa näyttämöllä nähdään hevonen. Hevosen ajatuksia ääneksi muuntaa Aatu Johansson.

Ohkolassa on nähty paljon vaivaa myös näyttämön rakentamisessa. Tapahtumat sijoittuvat milloin asuintaloon, kirkkoon, lihakauppaan tai saunaan. Moninaisuus antaa vauhtia esitykseen.

Miten sitten käy Aimo Niemen? Asettuuko hän kannattamaan vai vastustamaan kylän merkkirakennuksen purkamista, pääseekö avioliittoneuvoja itse avioliiton satamaan?

Osallistuuko hän mielenosoitukseen ja allekirjoittaako hän sekä vastustajien että kannattajien adressin?

Koronalla on näppinsä järjestelyissä. Katsomaan otetaan enintään 200 henkeä niin, että turvavälit voidaan toteuttaa.

Heidät ryhmitetään keskikäytävän avulla kahteen toisistaan erillään pysyvään ryhmään. Molemmilla ryhmillä on omat WC:nsä, ja käsidesiä riittää.