Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Epäröimättä hetkeekään nousi radioiden viime vuoden soitetuimmaksi kotimaiseksi – tanssilavoilla puolestaan haastaja on kaikille tutun ikivihreän kintereillä

Viime vuoden soitetuimpien kappaleiden joukkoon nousi useita tuoreita kotimaisia biisejä, tiedottaa Teosto ja lisää, että koronavuosi ei saanut ihmisiä kääntymään nostalgian puoleen.

Eniten soitettu oli Jenni Vartiaisen ja Elastisen esittämä Epäröimättä hetkeekään.

Toiseksi eniten soitettiin Behmin esittämää Hei rakasta, joka soi erityisesti kaupallisilla radiokanavilla. Se on Rita Behmin säveltämä ja sanoittama.

Hei rakas oli kärkikolmikossa myös Suomen suoratoistopalveluiden listoilla. Spotifyn tilastojen mukaan kaikkein kuunnelluin oli Williamin esittämä Penelope, jonka ovat säveltäneet tuottaja Aitio ja Joe L.

YouTuben tilastojen mukaan videopalvelussa oli ensimmäisellä sijalla Arttu Wiskarin esittämä Tässäkö tää oli?.

Suomalainen musiikki pitää pintansa erityisesti elävän musiikin parissa ja myös Ylen radiokanavilla, jossa kotimaisuusaste nousi 47,8 prosenttiin, Teosto kertoo.

Ykköspaikkaa radiossa piti uutena kärkilistoille noussut Anna Abreun esittämä Teipillä vai rakkaudella, joka on julkaistu vuoden 2019 lopulla. Muita Ylellä soitettuja suosikkeja olivat Hei rakas, Tässäkö tää oli?, Frida, Syntisten pöytä ja Kun vielä ehtii.

Kaupallisten radioiden puolella kotimaisuusaste laski 30 prosenttiin ja kärkeen nousivatkin ulkomaiset kappaleet The Weekndin Blinding Lights, Ava Maxin Kings and Queens sekä Nean Some Say.

Elävän musiikin puolella, esimerkiksi tanssilavoilla, ikivihreä Paratiisi on saanut haastajan. Vuosina 2019 ja 2020 kärkipaikalle nousi Tuure Kilpeläisen ja Rocka Merilahden kappale Autiosaari.

Paratiisi ehti pitää Teoston elävän musiikin tilastossa soitetuimman kappaleen paikkaa 18 vuotta, vuosina 2000-2018.

Teoston mukaan koronapandemia ja rajoitustoimet vaikuttivat selvästi viime vuoden musiikin esityskertojen lukuihin ja samalla myös tekijänoikeuskorvauksiin. Korvaukset konserttialueelta putosivat noin 84 prosenttia ja vuosi oli hyvin hiljainen elävän musiikin osalta.

Ulkomailta eniten korvauksia saaneen musiikin Top 10 -listaa hallitsi jälleen kerran Sibeliuksen musiikki, mutta kärkijoukkoon kohosi uutena Miley Cyrusin esittämä Mother’s Daughter -kappale, jonka kansainväliseen tekijätiimiin lukeutuu Alma.

Muokattu 5.7.2021 kello 9.27: Korjattu tieto, että vuoden soitetuin olikin Epäröimättä hetkeekään. Aiemmin Teosto kertoi, että esitetyin oli Hei rakas. 8.7.2021 kello 8.49: Poistettu tietolaatikko, ja korjattu Behmin kappaleen sijoitus myös kuvatekstiin.