Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Raju ukonilma voi aiheuttaa tuulivahinkoja Uudellamaalla, varoittaa Ilmatieteen laitos – tarvittaessa ihmisten on siirryttävä sisätiloihin

Voimakkaat ukkoskuurot voivat aiheuttaa paikoin tuulivahinkoja, varoittaa Ilmatieteen laitos. Keskiviikkona iltapäivällä voimakkaita ukkoskuuroja esiintyy esimerkiksi Uudellamaalla.

Ilmatieteen laitos antoi keskiviikkona päivällä varoituksen rajusta ukonilmasta. Ukkoskuurojen yhteydessä esiintyy erittäin voimakkaita ukkospuuskia, joissa tuulen nopeus voi nousta yli 25 metriin sekunnissa.

Varoituksen mukaan Uudellamaalla, Kymenlaaksossa, Kanta-Hämeessä ja Päijät-Hämeessä esiintyy voimakkaita ukkospuuskia, jotka aiheuttavat paikoin tuulivahinkoja. Irtain omaisuus on hyvä suojata ennen tuulen voimistumista.

Paikallisesti ukkoskuurot voivat aiheuttaa suurta raivaustarvetta, pitkiä sähkökatkoja sekä katkoja teleliikenteessä.

Ilmatieteen laitos kehottaa ihmisiä tarkkailemaan tilannetta ja siirtymään tarvittaessa sisätiloihin.

Ulkona ollessa on syytä varoa kaatuvia puita ja maahan pudonneita sähkölinjoja.

Hätänumeroon 112 ei pidä soittaa tiedustelutarkoituksessa esimerkiksi sähkökatkoista tai kaatuneista puista. Hätänumeroon soitetaan vain kiireellisissä hätätilanteissa, kun henki, terveys, omaisuus tai ympäristö on vaarassa.

Ilmatieteen laitoksen hellevaroitus on niin ikään voimassa. Odotettavissa on erittäin tukalaa hellettä ja kroonisia sairauksia potevien oireet vaikeutuvat merkittävästi. Lämpörasitus haittaa myös perusterveiden toimintakykyä.

Lisäksi on annettu sadevaroitus, vettä voi sataa rankasti, jopa yli 20 millimetriä tunnissa. Alikulut ja painanteet voivat tulvia taajamissa. Liikenteessä on kohonnut vesiliirron vaara.