Moni valtuustosta pudonnut on nyt varasijalla

Mäntsälän valtuustosta putosi muutama varsin profiloitunut mies. Heitä löytyi sekä sosiaalidemokraateista että keskustasta.

Valtuustoon yrittäneiden, mutta pudonneiden joukossa oli sosiaalidemokraattien valtuustoryhmän puheenjohtaja, paljon sekä kokouksissa että sosiaalisessa mediassa esillä ollut Reijo Liinamaa.

Sosiaalidemokraattien äänikato iski erityisesti kokeneisiin miespoliitikkoihin. Liinamaan lisäksi valtuustosta putosi Tapio Laaksonen. Hän on ollut Liinamaatakin pidempään Mäntsälän valtuustossa.

Pitkään valtuustossa istunut Markku Niinimäki putosi niin ikään.

Laaksonen ja Niinimäki tulivat molemmat kaudella 2008-2012 ja he ovat olleet valtuuston vakiokasvoja siitä lähtien.

Tulokulma oli erilainen.

Keihäänheiton paralympiakultamitalisti Niinimäki oli vaaleissa koko kunnan äänikuningas, Laaksonen taas nousi kauden aikana varavaltuutetusta vakiokokoonpanoon.

Mieskolmikolla on käyttöä jatkossakin. He ovat kaikki varavaltuutettuja, Liinamaa ensimmäinen, Niinimäki neljäs ja Laaksonen viides. Esimerkiksi Liinamaa on ollut keskeinen vaalien jälkeisissä luottamuspaikkaneuvotteluissa.

Keskustalta putosi pitkän linjan poliitikko Anton Hägglund. Hän johtaa Mäntsälän hyvinvointilautakuntaa pian päättyvällä valtuustokaudella. Hägglund näkynee Liinamaan tavoin valtuuston kokouksissa myös jatkossa, sillä hän on keskustan ensimmäinen varavaltuutettu.

Kokoomuksen valtuutetuista putosi kauden aikana kokoonpanoon noussut Tommi Luhtaanniemi. Hän oli noussut valtuustoon Sari Sillanmäki-Kuokkasen muutettua Järvenpäähän. Kokoomuksen 1. ja 2. varavaltuutetuksi tulivat kaksi aiemmissa, mutta ei nykyvaltuustossa istunutta poliitikkoa, yrittäjä Jari Sillanpää ja arkkitehti, yrittäjä Asko Eerola. Sillanpäällä valtuustopaikka jäi kahden äänen päähän.

Vasemmistoliitosta vihreisiin tänä vuonna loikannut Auli Herttuainen putosi valtuustosta uuden puolueensa ehdokkaana. Herttuainen on kuitenkin uuden ryhmänsä ensimmäinen varavaltuutettu.

Mäntsälän puolesta ryhmästä putosivat Tiina Kujanpää ja Mitja Päivinen. Kujanpää on ryhmän ensimmäinen varavaltuutettu.

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut