Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Haukankierros sai uuden parkkipaikan ja opasteet

Mäntsälässä Saaren kylässä sijaitsevaa Haukankierroksen luontopolkua on remontoitu. Rapistumaan päässyt reitti sai kesäkuun alussa uuden parkkipaikan ja opasteet.

Haukankierros on noin viiden kilometrin mittainen, ja se valmistui vuonna 2008 osana Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä Keudan luontoyrittäjien opintoja. Koulutusohjelma oli muutamien vuosien ajan poissa Keudan tarjonnasta ja nyt luonto-ohjaaja opiskelijat ylläpitävät polun pitkospuita ja opasteita.

Tämän kesän isommassa remontissa apuna olivat myös maaseutualan yrittäjäopiskelijat ja maanrakennuksen opiskelijat, jotka huolehtivat parkkipaikan rakennuksesta.

– Oli hieman toiveita ja paineita, että ei tukita Rantalantietä ja polulla ei ollut asiallisia pysäköintipaikkoja, niin päätettiin tehdä sellainen metsätien varteen, Keudan toimialapäällikkö Mika Lindqvist kertoo.

– Lisäksi haluttiin, että Rantalantielle pysäköidyt autot eivät tuki peltoliittymiä.

Toinen selkeä uudistus on polun lähtöpaikan vaihtaminen. Aikaisemmin polku on kiertänyt pellon vierustaa ylittäen joen ennen nousua metsäiselle mäelle. Nyt reitti kulkee ensin parkkipaikalta metsätietä pitkin, ennen kuin reitti sukeltaa puiden välistä pienemmälle polulle:

– Pelto on ollut suurimman osan vuodesta märkä ja savinen, joten se alku parannettiin helpommaksi, kun se meni aikaisemmin vähän turhaan sen savisen pellon kautta.

Reitin opasteet on myös päivitetty ja ne näkyvät myös retkeilijöille kierroksen alussa opastetaulussa.

Joitain palveluita tullaan myös karsimaan. Keuda ei toimita kierroksen loppupään, urheilukentän ja uimarannan läheisyydessä sijaitsevalle kodalle ja grillipaikalle enää polttopuita, koska puut olivat jatkuvasti loppu täytöstä huolimatta.

Lisäksi aikaisempina vuosina ilkivaltaa kokenut WC pidetään lukittuna, sillä sen siisteyden ja tyhjentämisen hoitaminen opiskelijavoimin ei onnistunut.

Haukankierros, noin 5 kilometrin luontopolku Mäntsälässä Saaren kylässä. Osoite Rantalantie 13.