Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

My Padel Oy sai rakennusluvan mailapelihallille keskustan tuntumaan – "halusin, että keskustan tuntumassa on palveluita ja keskusta pysyisi elinvoimaisena"

Liikuntapaikat: Lukion viereen suunnitellussa hallissa pääsee pelaamaan padelia, sulkapalloa, pingistä, biljardia, dartsia ja eksoottista pickleballia

Mäntsälän keskustan palvelut ja liikuntamahdollisuudet paranevat entisestään, kun Ehnroosin koulun liikunnanopettajan vetämä My Padel Mäntsälä sai rakennusluvan monitoimiseen mailapelihalliin.

Halliprojektin taustalla on se perinteinen tarina: yrityksen ainoa osakas ja toimitusjohtaja Hannu Myllylä hurahti itse hittilaji padelin lumoihin ja halusi päästä harrastamaan lajia kotikunnassaan.

– Siitä se ajatus sitten lähti, ja alkuun mietin ulkokenttiä urheilupuiston alueelle ja siitä se jalostui halliprojektiksi, ja kun itse olen liikuntapaikkojen kanssa tekemisissä lähes päivittäin, niin samalla huomasin, että myöskään sulkapallo- ja muita mailapelivuoroja ei ole Mäntsälässä helposti saatavilla, Myllylä kertoo

Vaikka innostus padelista saikin projektin liikkeelle, niin tuleva halli tulee palvelemaan eri lajien harrastajia. Hallista on mahdollista varata yksittäisiä vuoroja niin sulkapalloon, padeliin, pingikseen kuin myös uuteen ja eksoottiseen pickleballiin:

– Padel on maailmalla kasvava palloilulaji ja pickleball kasvattaa suosiotaan Yhdysvalloissa, Myllylä valaisee.

Useamman pelikentän lisäksi halliin on tulossa tarpeelliset suihku- ja pukutilat sekä aina lämmin sauna.

Toiminnan taustalla pyörivä yritys perustettiin 7. päivä joulukuuta 2020 ja Myllylä on tällä hetkellä yhtiön ainoa osakas.

– Olen nyt ainoa osakas, mutta omistajaporras tulee todennäköisesti kasvamaan tästä.

– Alkuun on ollut helppo toimia yksin, mutta erilaisia yhteistyökuvioita on suunnitteilla.

Yksi yhteistyökumppani tulee olemaan halliin perustettavan kahvion pyörittäjä. Tarkoituksena olisi, että kahvio olisi auki aamusta iltaan tarjoten päivisin lounasta ja illalla treenivuorojen jälkeisiä virvokkeita.

Kahviossakin olisi tarkoitus harrastaa, sillä tiloihin tuodaan kaksi tai kolme yhdeksän jalan biljardipöytää, sekä myös darts-tauluja.

Projektin rakennuslupa myönnettiin 16.6. Milloin olisi tarkoitus iskeä kuokka maahan ja ryhtyä hommiin?

– Mahdollisimman pian. Ennen syksyä olisi tarkoitus saada jo jotain konkreettista tontille aikaiseksi.

– Onhan tämä kestänyt ja helpommin olisi saatu johonkin syrjäisemmälle jokin kuplahalli, mutta halusin, että keskustan tuntumassa on palveluita ja keskusta pysyisi elinvoimaisena, Myllylä kertoo.

Halli tulee olemaan myös siinä suhteessa monikäyttöinen, että kenttiä voidaan yhdistää ja tilassa voidaan järjestää myös esimerkiksi erilaisia tapahtumia.

Rakennus tulee olemaan vaalea ja kylkeen tukee koristereliefit. Väriteemalla on haettu yhteyttä viereisiin asuinrakennuksiin.