Hirvihaaran Golfin kisakausi pyörähti toden teolla käyntiin

Mervi Sillanpää lähdössä toiselle ysille. Alpo Manninen

Alpo Manninen

Ensimmäiset kilpailut pelattiin Hirvihaarassa tänä keväänä 24.4. Kapteenin kisan merkeissä.

Kesäkuun kilpailut avasi 7.6. pelattu Keski-Uudenmaan Junnutourin ensimmäinen osakisa. Kilpailu keräsi peräti 42 nuorta pallonlyöjää.

Pelaajat oli jaettu neljään sarjaan. Tytöille ja pojille oli omat tasoitukseen perustuvat sarjansa.

– Olen pelannut neljä vuotta golfia, mutta vasta tänä kesänä olen ruvennut pelaamaan kisoja. En ole pelannut Hirvihaarassa aiemmin. Ihan pieni jännitys on päällä, kertoo ennen kisaa 9-vuotias Oliver Nousiainen Kytäjä Golfista. Hän pelasi 30–54-sarjassa neljänneksi.

Tuloksia: Pojat 37–54 Pistebogey: 1. Aaron Peltomäki NGK 32 p... 3. Manu Leppäkangas HiGM 23 p... 11. Luukas Paaso-Rantala HiGM 16 p... 16. Tomas Lehmussola HiGM 8 p.

Tytöt 37–54 Pistebogey: 1. Stella Tikkanen KyG 27 p..., 6. Emily Pund HiGM 10 p.

Pojat 20–36 Pistebogey: 1. Tuomas Örn HiGM 26 p... 10. Lucas Pund HiGM 12 p... 13. Ruben Paaso-Rantala HiGM 11 p... 14. August Paaso-Rantala HiGM 10 p... 15. Eemi Kiuru HiGM 10 p.

Tytöt 20–36 Pistebogey: 1. Oona Nousiainen KyG 20 p.

Mäntsälän Uutiset Open käytiin 12.6.

– MU Open on ollut joka vuosi meidän ensimmäinen avoin yksilökilpailu. Tämä on aina vetänyt eniten osallistujia, nyt heitä oli 76, mikä on mainio määrä yksilökilpailuissa. Se on hyvä asia golfkentälle, toivottavasti se ruokkii seuraaviin kisoihin ainakin saman määrän osallistujia.

– Päivä on mennyt loistavasti. Täällä on ollut iloisia ihmisiä kierroksen jälkeen, vaikka peli ei välttämättä ole kulkenutkaan. Pelin kulku ei olekaan se tärkein, vaan turvallinen yhdessäolo tuolla kentällä ja toisen tsemppaaminen, vaikka tosissaan pelataankin, klubimestari Matti Purolinna totesi.

Kierroksen jälkeen Jani Lilja tuumi, että oli haastava päivä, mutta hän kuitenkin jaksoi loppuun asti ja kertoi olevan siitä ylpeä. Kisoja Liljalle tulee jokaiselle viikonlopulle.

– Ihan mukavaa seuraa oli ja hyvä peli, vaikka tuli kolme rankkua. Ne masentaa, mutta kuuluvat golfiin, eipä siinä ihmeempiä.

– Pesislyönti ja golflyönti on täysin sama, mutta pesiksessä se on poikittain ja golfissa tulee alhaalta. Ihan sama lyönti, opettaa Superpesiksessä useissa joukkueissa takavuosina pelannut Pasi Kokkonen.

– Olen itsekin aikoinaan voittanut tämän saman kilpailun pariin kertaan, mutta nyt slopellani ja tuloksellani ei voitosta pystynyt edes haaveilemaan. Pallo meni liian monta kertaa reiän reunoja nuollen ohi. Silloin ei menestystä tule. Kuitenkin oli jälleen kiva pelata MU Openissa.

Ilma oli hyvä, kenttä erinomainen ja hauskaa oli. Tuon saman totesivat Marjo Klen, Varpu Laisi, Mervi Sillanpää ja Arja Karvonen lähtiessään takaysille.

Miesten tasoituksellisen lyöntipelin voitti Kimmo Lampinen tuloksella 70 lyöntiä.

Naisten vastaavan sarjan voitti Marjo Klen 68 lyönnillä.

Yleisen tasoituksellisen pistebogeysarjan ykköseksi pelasi Mertsi Korento 39 pisteellä.

Kaikki tulokset löytyvät netistä osoitteessa www.hirvihaarangolf.fi.

Kommentoi

Palvelut