Mäntsälän Martat tapasivat pitkästä aikaa maailman suurimmassa Marttaillassa

Puheenjohtaja Raija Laakso piti puheen Mäntsälän Martoille.

Raija Laakso

Mäntsälän Martat kokoontuivat koronaturvallisesti viettämään Maailman suurinta marttailtaa 19.5. Mäntsälän kunnantalon takana olevaan amfiteatteriin.

Niin kuin kaikki tiedämme, on kaikkinainen kokoontuminen ollut noin puolitoista vuotta erittäin säädettyä erilaisilla kielloilla valtiovallan taholta. Tämä on ollut täysin ymmärrettävää, sillä olemmehan kaikki yrittäneet parhaamme, että korona olisi saatu aisoihin.

Myös me Martat olemme viettäneet hiljaiseloa ja olemme voineet toteuttaa vain hyvin pienen osan toimintasuunnitelmassamme olevista mielenkiintoisista asioista.

Nyt alkavan kevään valoisuus alkoi puhuttaa Mäntsälän Marttojen hallitusta ja aloimme miettiä, miten toteutamme Marttojen Keskusliitosta tulleiden ohjeiden mukaan kolmannen Maailman suurimman Marttaillan.

Halusimme vihdoin kohdata toisiamme, kokea yhteisöllisyyttä ja nauttia hyvästä tarjoilusta. Otimme yhteyttä Avin päivystävään tarkastajaan ja saimme tiedon, että 50 hengen ulkoilmatilaisuus oli täysin luvallinen.

Haluan kiittää Mäntsälän kunnan hallintoa siitä, kuinka auliisti meille annettiin käyttöön takapiha ja aula tilaisuutta varten.

Saimme viettää nelisen tuntia yhdessä nauttien toistemme kohtaamisesta ja tutustuessa kolmeen esittelypöytään.

Marttaliiton tämän vuoden teema on kohtuullisuus ja kierrätys. Ajatuksena ”yksi maapallo riittää”. Niinpä kolme vierailevaa esittelijää puhuivat myös tuotteittensa ekologisuudesta ja tuotannon taustoista.

Secret Visionilta oli Virpi Salmi kertomassa meille värianalyysistä ja miten voimme pienillä asuste- ja koruvalinnoilla muuttaa asukokonaisuuden aivan uudenlaiseksi.

M&i-vaatemerkistä meille oli kertomassa Eveliina Wallius. Kolmantena esittelyssä oli Tupperwaren ekologiset siivousvälineet, joista meille kertoi Miia Kolehmainen.

Yhdistyksemme jäsen Heidi Hoffman opetti tekemään vanhoista kirjoista kauniita paperikukkia, kierrätystä parhaimmillaan.

Ja jäsenemme Raisa Ala-Lipasti vei meidät leikkimieliselle metsäretkelle jumpan siivittämänä.

Suuren suosion sai pyyntö: kurkistakaa komeroon, onko siellä tilaa viemässä tarpeettomaksi jääneitä laukkuja, kasseja ja lompakoita.

Ja olihan niitä, martat toivat suuren määrän laukkuja, joita sai vapaasti ottaa omaan käyttöön. Kierrättäminen toteutui ja loput veimme hyväntekeväisyyteen.

Marttaliiton suosittelema tarjoilu sai todella hyvän vastaanoton. Oli siemennäkkileipää kahdella eri täytteellä (granaattiomena- ja savuporotäyte) ja rahkapullia kahvin tai teen kanssa.

Palaute marttajäseniltä oli hyvin positiivista, pitkästä aikaa saimme olla yhdessä ja taivaalla roikkuvat tummat pilvet eivät antaneet yhtään pisaraa vettä niskaamme. Hyvillä mielin aloitimme viettämään kesää.

Suosittu Marttojen kesäretki, joka tänä kesänä suuntautuu Lohjan seudun nähtävyyksiin, on siirretty elokuuhun.

Kirjoittaja on Mäntsälän Marttojen puheenjohtaja.

Kommentoi

Palvelut