Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ensimmäiset Intian Delta-virusmuunnostapaukset todettu Keusoten alueella

Keusoten alueella on todettu ensimmäiset Intian Delta-virusmuunnostapaukset.

Ne ovat olleet kahdessa yli kaksi viikkoa sitten otetussa näytteessä.

Koronatartunnat ovat kuitenkin Keusoten kunnissa muuten jatkaneet laskuaan.

Alueella on siirrytty pandemiassa kiihtymisvaiheeseen, kerrotaan Keusoten maanantain 14.6. tiedotteessa.

Ilmaantuvuus on nyt noin 40 tapausta 100 000 asukasta kohti kahdessa viikossa. Luku oli tätä ennen 47,5 tapausta. Viikolla 23 todettiin 29 tartuntaa ja viikolla 22 niitä oli 51.

Keusoten mukaan lähes kaikissa Keusoten kunnissa tartuntamäärät ovat hyvin pieniä. Tuusulassa tartuntamäärä on kuitenkin 23, joista noin puolet on todettu kausityöntekijöillä.

Mäntsälässä, Nurmijärvellä ja Pornaisissa ei ole tullut esiin yhtään uutta tartuntaa edeltävän viikon aikana. Hyvinkäällä tartuntoja on ollut yksi ja Järvenpäässä viisi.

Viikon 23 koronatartunnoissa yleisin tartunnanlähde on ollut jatkotartunnat perhepiirissä, tai tartunnan lähteestä ei ole tietoa. Ulkomaalaisten osuus tartunnan saaneista on noussut kahdeksasta prosentista 38 prosenttiin.

THL:n tartuntatautirekisterin mukaan uusia tartuntoja oli maanantaina 14.6. todettu kolme. Kaikki Nurmijärvellä. THL:n rekisterin mukaan viruksen ilmaantuvuus olisi laskenut vieläkin enemmän ollen 34/100 000/14 vuorokautta.

Rokotekattavuus Keusoten alueella on tällä hetkellä 50 prosenttia.

Koronarokotusten ajanvaraus on avattu myös 16 vuotta täyttäneille.

Juttua päivitetty 14.6. klo 19.24: tekstiin lisätty THL:n tartuntatautirekisterin 14.6. päiväkohtainen tieto.