Naisten määrä valtuustossa kasvoi, keski-ikä nousi 51 vuoteen

Mäntsälän valtuusto naisistui hieman eli yhden paikan verran. Naisia on uudessa valtuustossa 19. Naisten osuus valtuustossa on 44 prosenttia.

Naisten määrä lisääntyi viime vaaleihin verrattuna kahdella prosenttiyksiköllä. Naisten määrä on valtakunnallisesti kasvanut yleisesti kunnissa vaali vaalilta.

Naisten osuus vaihteli suuresti puolueiden välillä. SDP sai eniten, kuusi naisvaltuutettua yhdeksästä valtuutetusta. Vaalivoittaja perussuomalaisten valituista kahdeksasta valtuutetusta Satu Lampi oli ainoa nainen. Keskustan yhdestätoista valitusta neljä oli naisia, kokoomuksen kymmenestä viisi. Valtakunnalliseen tulokseen verrattuna Mäntsälässä naisia valittiin viisi prosenttiyksikköä enemmän.

Keski-ikä valtuutetuilla nousi edellisiin vaaleihin verrattuna. Uusien valtuutettujen ikä oli keskimäärin 51 vuotta, mikä on vuoden enemmän kuin aiemmissa vaaleissa.

40-64-vuotiaat olivat yleisin ikä-haarukka, heitä oli 19 kaikista valtuutetuista. Toisiksi eniten oli 35-49-vuotiaita. Tämän ikäisiä oli 14.

Keskustan Erik Brusila oli ainoa alle 25-vuotias. Alle 21-vuotiaita ei tällä kertaa valittu yhtäkään.

Myös eläkeikäisiä oli mukana. Valtuutetuista viisi oli yli 65-vuotiaita.

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut