Mäntsälän ja Orimattilan osuuspankit menossa yhteen

Mäntsälän ja Orimattilan osuuspankit suunnittelevat fuusiota. Pankkien hallitukset ovat käynnistänet asiaa koskevan suunnittelun.

Molemmat pankit jäivät aiemmin kaavailluissa fuusioneuvotteluissa itsenäisiksi. Silloin Mäntsälä oli menossa Uudenmaan ja Orimattila Päijät-Hämeen suuntaan.

Molemmissa pankeissa enemmistö edustajistosta kannatti fuusiota. Sen toteutuminen vaatii kuitenkin kahden kolmasosan enemmistö. Määrävähemmistö kaatoi hankkeen kummassakin tapauksessa.

Yhdistymisellä pyritään vahvistamaan pankkia, OP Mäntsälä ja OP Orimattila kertovat tiedotteessa.

– Löysimme keskusteluissa mahdollisuuden kahden pankin tasavertaiseen fuusioon. Pankit ovat lähes samankokoisia, Orimattila on tunnusluvuiltaan hieman isompi. Siellä tapahtui Myrskylän ja Orimattilan osuuspankkien fuusio jokin aika sitten, OP Mäntsälän hallituksen puheenjohtaja Tarmo Kämppi kertoo.

– Tavoite on selvittää ensi syksyn aikana, miten parhaiten turvataan hyvät pankkipalvelut pankkien asiakkaille, hän jatkaa.

Tarkkaa aikataulua pankit eivät vielä tiedä, sillä suunnittelu on vasta alussa. Kämppi uskoo, että pankkien hallitukset voivat loppuvuodesta sopia seuraavista askelista.

Asiakkaiden käyttäytymisen ja tarpeiden muutos, pankkien säätelyn kiristyminen ja finanssialan uusi kilpailu vaativat pankkien tehokkuudelta ja palvelukyvyltä yhä enemmän, tiedotteessa kerrotaan.

– Yhdistymällä voisimme parantaa kilpailukykyä. Saisimme enemmän aikaa asiakaspalveluun ja sen laatuun voisi panostaa enemmän, OP Orimattilan hallituksen puheenjohtaja Katja-Kuosa-Kaartti sanoo.

OP Mäntsälän toimitusjohtaja Mikko Purmonen kertoo lähtökohtana olevan, että nykyiset konttorit jatkavat.

– Uusi pankki voisi tarjota jopa laajemman palveluvalikoiman. Asiakassuhteet säilyisivät entisellään. Tilinumerot, verkkotunnukset ja maksukortit säilyisivät samoina eikä asiakkaiden tarvitsisi tehdä mitään yhdistymisen vuoksi, Purmonen sanoo.

– Lähtökohtana on, että yhdistyminen ei aiheuttaisi myöskään henkilöstövähennyksiä, OP Orimattilan toimitusjohtaja Jukka Sipilä sanoo.

Tämän hetken suunnitelmien mukaan pankit voisivat tehdä päätöksen yhdistymisestä aikaisintaan ensi keväänä. Yhdistymisestä päättävät molempien pankkien edustajistot erikseen.

Pankkien ajatuksena on viedä fuusio läpi nykyisten edustajistojen kanssa vaaleja siirtämällä.

– Edustajistot saavat heinäkuussa käsiteltäväkseen esityksen edustajistovaalien siirtämisestä vuodella, jotta tämä prosessi saadaan käytyä läpi ennen vaaleja. Perusteluna vaalien siirrolle on se, että nykyiset edustajistot ovat kokeneita ja olleet molemmat jo käsittelemässä fuusiohanketta, Kämppi sanoo.

Mäntsälän ja Orimattilan kainaloon jäisi pieni itsenäinen Pukkilan osuuspankki.

– Fuusioimiskeskustelujen edetessä olemme valmiit siihen, että keskusteluihin tulee mukaan muitakin pankkeja, kuten OP Pukkila, Kämppi sanoo.

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut