Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Enemmistö vaalikoneeseen vastanneista haluaa bulevardin Vanhan Lahdentien kohdalle

Enemmistö Mäntsälän Uutisten vaalikoneeseen vastanneista kuntavaaliehdokkaista haluaa kehittää kirkonkylän keskustaa niin, että Vanhan Lahdentien pätkä muutetaan bulevardimaiseksi.

Hanke saa myös varauksia. Myös erikoiskuljetusten on voitava kulkea jatkossakin, jotkut huomauttavat.

Lisäksi on mietittävä rahaa. Keskustan ilmeen muuttaminen Lahdentien osalta ei saisi käydä kunnan kukkarolle. Toisaalta usea huomauttaa, että ilmeen parantaminen nostaisi maan arvoa ja voisi jopa parantaa kunnan tasetta.

125 kysymykseen vastanneesta 69 oli samaa mieltä tai täysin samaa mieltä väittämän ”Vanha Lahdentie tulisi muuttaa keskustan kohdalla enemmän kaupunkimaiseksi bulevardiksi.” kanssa.

42 oli eri mieltä tai täysin eri mieltä. 14 vastanneista ei osannut sanoa.

Vastanneista 55 prosenttia kannatti hanketta. Kolmannes eli 33,6 prosenttia ei halunnut bulevardia.

Myönteisimmin bulevardi-ilmeeseen suhtautuvat vasemmistoliiton, kokoomuksen, vihreiden ja sosiaalidemokraattien edustajat. Heistä ehdoton enemmistö oli ehdotuksen kannalta. Vasemmiston yhdeksästä vastanneesta vain yksi oli eri mieltä väittämän kanssa.

Kokoomuksessa ja vihreissä kaksi kolmasosaa oli samaa mieltä väittämän kanssa.

Sosiaalidemokraattien enemmistö oli bulevardin kannalla, mutta kannatus oli heillä laimeampaa kuin vasemmistolla, kokoomuksella ja vihreillä.

Erityisesti ajatusta vastustavien osuus oli heillä suurempi. Vaikka kannattajien osuus oli noin 70 prosenttia, vastustajia oli noin 30 prosenttia.

Keskustassa mielipiteet asettuivat lähes tasan. Puolet vastaajista oli samaa mieltä väittämän kanssa. Vastustajia oli yksi vähemmän.

Kielteisimmin keskustabulevardiin suhtautuivat perussuomalaiset. Heistä vähän yli puolet vastusti ajatusta. Kannattajia oli noin 30 prosenttia.

Kristillisdemokraattien ja Mäntsälän puolesta -ryhmän kannat jakautuivat tasan. Molemmissa ryhmissä kannattajia ja vastustajia oli yhtä paljon ja osalla ei ollut mielipidettä asiaan.

”Muuttamalla Vanhaa Lahdentietä viihtyisämmäksi saadaan samalla kaavoituksellisesti tehostettua liikerakentamista kaventamalla ylileveätä katuväylää”, kirjoitti Asko Eerola (kok).

”Varmaan olisi viisasta muuttaa. Tiellä on melko kova läpiajoliikenne mikä täytyy huomioida tien muutoksessa. Kaikkiaan Lahdentien keskikoroke Kukkatalolta etelään päin voisi olla paljon ilmeikkäämpi esimerkiksi istutuksilla kuin mitä se nyt on”, Tapio Havula (kesk).

”Tärkeä läpikulkuväylä. Ei missään tapauksessa”, Arto Kota-Aho (ps).