Mäntsälän Kansalaisopisto tarjoaa syksyllä käsityöopetusta myös aikuisille

Mäntsälän kansalaisopisto tarjoaa syksystä 2021 alkaen aikuisille mahdollisuuden opiskella käsityötä laajana kokonaisuutena.

Käsityön taiteen opinnot sopivat sekä innostuneille käsityöntekijöille että käsityöharrastusta aloitteleville. Aikuisena on palkitsevaa oppia uusia taitoja eikä koskaan ole liian myöhäistä aloittaa käsitöiden tekemistä.

Kurssilla oppii käsityön perustaitoja, voi syventää omaa osaamistaan sekä opetella suunnittelemaan ja valmistamaan omia käsitöitä.

Aikuisten taiteen perusopetuksen käsityön opinnot ovat tavoitteellista opiskelua.

Käsityö ymmärretään siinä kokonaisvaltaisena tapana luoda omista lähtökohdista käsityötuotteita, joissa materiaalit ja tekniikat ovat ilmaisun välineitä. Käsityö on niin muotoilua, ilmaisua kuin käsityötekniikoitakin.

Vuosien mittaan pääsee kokeilemaan sekä eri materiaaleja että tekniikoita luovasti. Opinnot kestävät vähintään 3,5 vuotta, jonka jälkeen opinnoista saa päättötodistuksen, jota voi hyödyntää omassa työssä ja käsityön ammattiopinnoissa.

Ensimmäisenä lukukautena opitaan käsityöllisen muotoilun ja suunnittelun perusteita ja käsityötekniikoissa syvennytään neulontaan ja virkkaukseen.

Lähiopetukseen kokoonnutaan viikonloppuisin ja kokoontumisten välissä tehdään itsenäisesti harjoituksia.

Myöhemmin perehdytään kirjontaan, esinemuotoiluun, ompeluun, punontoihin, kudontaan ja moniin muihin käsityötekniikoihin.

Käsitöiden tekeminen on paitsi hyvä harrastus, se on myös rentouttavaa tekemistä, mikä lisää hyvinvointia.

Käsityöt auttavat kehittämään luovuutta ja ongelmanratkaisutaitoja ja niillä on todettu olevan positiivisia vaikutuksia aivotoiminnoille.

Kahdella kädellä tekeminen aktivoi molempia aivopuoliskoja, mikä parantaa aivopuoliskojen yhteistyötä, vakuuttaa aivotutkija Minna Huotilainen Tekstiiliopettajien liiton sivuilla.

Taiteen perusopetusta on ollut tarjolla Mäntsälän kansalaisopistolla lasten kursseilla kuvataiteessa, käsityössä ja baletissa jo yli 20 vuotta ja kaksi vuotta sitten alkoi ensimmäinen ryhmä aikuisten kuvataiteen opinnoissa.

Nyt siis opetus laajenee aikuisten käsityön pariin. Seuraava aikuisten taiteen perusopetuksen kuvataiteen ryhmä aloittaa syksyllä 2022.

Ilmoittaudu rohkeasti mukaan matkalle käsitöiden monipuoliseen maailmaan.

Ilmoittautuminen Käsityö/ Aikuisten taiteen perusopetus syksyn kurssille alkaa 10.6. klo 9 osoitteessa www.mantsalanopisto.fi

Kommentoi

Palvelut