Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Frisbeegolf-radan pysäköinti vaikeaa autoilijoille

Joka kesä ja nyt myös talvisin sama näky: Sälinkääntien laidat ja bussipysäkki täynnä autoja ja joskus autoja on parkkeerattu myös Kallolantien puolelle.

Nyt pysäköinti on kielletty kyseisellä tienpätkällä, mutta autoilijat jatkavat sitkeästi parkin käyttämistä.

Mäntsälän Frisbeegolf Ry tiedotti itse omilla Facebook-sivuillaan, että pysäköinti kyseisellä tienpätkällä on kielletty ja se toivoo, että radan käyttäjät pysäköisivät autonsa läheisen tennishallin parkkipaikalle osoitteeseen Mikkolantie 1, tai hiihtoladun parkkipaikalle osoitteeseen Sarkapellontie 1. Parkkipaikoilta on kävelymatkaa radan alkuun noin 400 metriä.

Seura on parkkeeraukseen liittyvien ongelmien kanssa neuvoton. Viimeksi 22. toukokuuta Juho-Ville Heikkilä kirjoitti Facebookiin, että seura saa jatkuvasti painetta asiasta, jota he eivät edes itse ole aiheuttamassa. Hän vielä lisää, että pahimmillaan pysäköintiongelma voi johtaa koko radan sulkemiseen.

Perusteena pysäköintikieltoon on radan aloituspaikan kohdalla tien laidassa oleva bussipysäkki, johon pysähtyvän linja-auton on vaikea mahtua, jos pysäkkialue on täynnä väärin parkkeerattuja autoja. Lisäksi tiellä kulkee runsain mitoin raskasta liikennettä, ja tienlaitaan pysäköidyt autot kaventavat ajokaistaa aiheuttaen mahdollisia vaaratilanteita.

Raskaan liikenteen vuoksi myös kapealle Kallolantielle on ehdottomasti kiellettyä parkkeerata.

Seura on tehnyt sen mitä se on pystynyt tiedottamisellaan, mutta ratkaisua on haettu myös kunnan suunnalta. Seura on ollut yhteydessä kuntakehitysjohtaja Vesa Gummeruksen ja johtavaan rakennustarkastaja Päivi Kauppinen-Ketoseen ja kuntatekniikan päällikkö Jyrki Mäklin on myös käynyt seuran kanssa tarkastamassa tilannetta radalla.

Suunnitelmissa olisi parkkipaikan rakentaminen Härkäsaarentien alussa olevalle tyhjälle tontille. Rata itsessään on kunnalta vuokratulla alueella.

– Kyllähän tämä asia on ollut pitkään esillä, ja Härkäsaarentien alun tontti olisi yksi vaihtoehto pysäköintialueeksi, Gummerus kertoo.

Rata on pohjavesialueella, ja jos radan lähelle parkkipaikkaa aiottaisiin rakentaa, niin vaatisi se ympäristöselvitykset. Asia on seuran puolelta vireillä ja seura toivookin, että siihen asti radan käyttäjät jättäisivät autot edellä mainituille parkkipaikoille.