Kulttuurimeijeri avaa kesän bluesilla

Tri Tolvanen & Matt Beardson soittavat pianobluesia New Orleansin hengessä. Tri Tolvanen & Matt Beardson Promo

Jesse Helminen

Pitkän tauon jälkeen Mäntsälässä päästään taas nauttimaan elävästä musiikista ja kulttuurista. Kunnan kulttuuritilat muiden kunnan tilojen joukossa avautuvat koronaturvallisesti ja harrastustoiminnat sekä tilaisuudet pääsevät käyntiin.

Aivan holtittomasti tiloja ei silti avata, sillä kunnan kulttuuripalveluiden tiedotteessa kerrotaan, että tiloissa toimitaan kokoontumisrajoitusten puitteissa, pidetään turvavälit kunnossa ja huomioidaan sen hetkinen yleinen tautitilanne.

Tilanteen ollessa mikä on, aiotaan konsertti järjestää Meijerin ja elokuvateatterin terasseilla.

– Konsertti pidetään terassilla ja siihen voi nyt ottaa sen viitisenkymmentä asiakasta, Tarja Kuusela kunnan kulttuuripaleluista kertoo.

Kuusela myös arvioi, että terassikeikka on varmasti toimiva tapahtuma, sillä aiemmin järjestetyssä Kävelykipinässäkin moni kävi katsomassa ja kuuntelemassa vain esiintyjiä.

Musiikkia voi tulla kuuntelemaan Kulttuurimeijerin pihalle, mutta pääsylipulla pääsee terassille anniskelun pariin. Anniskelut tarjoaa Cine Mäntsälä.

Kesän avaus meijerinmäellä lähtee käyntiin bluessoundeilla, kun mäntsäläläisiä tulee viihdyttämään Tri Tolvanen Duo.

Tri Tolvanen & Matt Beardson saapuu rytmeineen Kulttuurimeijerille torstaina kesäkuun 10. päivä kello 19.00–21.00 (liput 5€).

Ohjelmassa on tiedotteen mukaan pianobluesia New Orleansin hengessä, ripauksella Chicagoa ja Kymiä! Chicagon ja New Orleansin bluespianoperinteet ovat vankat ja yhtyeen ohjelmisto nojaa vahvasti näiden kahden tukipilarin varaan. Tolvanen on monissa liemissä keitetty koulutettu pianisti, joka pitää bluesia musiikillisena kotinaan.

Hän on kierrellyt Suomea ja Eurooppaa erinäisissä kokoonpanoissa kohta parinkymmenen vuoden ajan pääosin bluesin merkeissä.

Heinäkuu avataan myös Tri Tolvasen tervehdyttävillä musaresepteillä ja tällä kertaa Triona Simo Salmelan kitaran ja basson lisäyksellä. Niin ikään bluesia tarjolla Kulttuurimeijerillä torstaina heinäkuun 1. päivä kello 19.00–21.00 (liput 5€).

Muuten Kulttuurimeijerin kalenteri on lähes tyhjä ja ainoa varaus on varattu Eino Leinon päivälle 6. päivä heinäkuuta, kun Ulla Linjama-Lehtinen konsertoi edellisen vuoden tavoin.

Kuusela ymmärtää tietenkin, että tässä ollaan rajoitusten armoilla, mutta tilaisuuden avautuessa kulttuuripalveluista voi kysyä nopeallakin aikataululla, jos joku haluaa järjestää Kulttuurimeijerillä esimerkiksi oman musiikki-illan.

Kommentoi

Palvelut