Mäntsälästä EM-kisoihin – Nella Aaltonen valittiin rytmisen voimistelun maajoukkueeseen

Rytmisen voimistelun Suomen nuorten maajoukkue.

Mäntsäläläinen Nella Aaltonen, 13, edustaa Suomea rytmisen voimistelun EM-kilpailuissa.

Rytmisen voimistelun nuorten maajoukkueprojekti alkoi reilu vuosi sitten nuorten olympiavalmentaja Iida Ritokosken johdolla Zoom-etäharjoituksilla sekä tehotreenipäivillä.

Syksyllä treenit jatkuivat seuraharjoitusten lomassa maajoukkuehakuleireillä, joista valittiin syksyn lopulla 9 voimistelijaa nuorten maajoukkueeseen.

Voimistelu- ja urheiluseura Elise-Järvenpäässä voimisteleva Nella Aaltonen tuli valituksi ryhmään, muut ryhmään valitut voimistelijat tulivat Imatralta, Turusta, Vantaalta ja Helsingistä.

Seurakaveri Cecilia Skyttä valittiin maajoukkueryhmän varasijalle.

– Oli tosi hienoa tulla valituksi joukkueeseen, yllätyinkin vähän siitä. Voimistelu maajoukkueessa on ollut pitkäaikainen haaveeni. Tiesin kuitenkin, että tie ei varmastikaan ole helppo ja paljon töitä pitäisi tehdä, kommentoi Nella Aaltonen valintaa.

Valinta nuorten maajoukkueeseen vaikutti varsin paljon Aaltosen arkeen. Intensiivinen harjoittelu sinänsä oli jo varsin tuttua, sillä aiemminkin hän oli harjoitellut 6 päivänä viikossa Järvenpäässä henkilökohtaisen valmentajan Natalia Burmakin johdolla.

Nuorten maajoukkue kuitenkin harjoitteli kahdesti päivässä aina perjantaista maanantaihin sekä keskiviikkoiltaisin, joka tarkoitti sitä, että koulussa pystyi enää käymään tiistaisin, keskiviikkoisin ja torstaisin.

Koulu suhtautui tilanteeseen hyvin. Riihenmäen koulussa 7. luokkaa käyvän Nellan lukujärjestystä muokattiin luokanvalvojan kanssa siten, että koulupäiville saatiin mahdollisimman paljon lukuaineita ja sellaisia aineita, joissa läsnäolo oli tärkeää.

Lukujärjestys muuttui hieman viikoittain, jotta hän ehti osallistua mahdollisimman monen aineen opetukseen. Paljon toki jäi vielä kotiin itsenäisesti opiskeltavaksi, mutta koronakevään aiheuttaman etäkoulun jälkeen itsenäinen opiskelu sujui jo varsin mallikkaasti.

Vanhemmat Tia Tevilin ja Verneri Aaltonen kiittelevät koulun kanssa sujunutta hyvää yhteistyötä.

– Monta Wilma-viestiä on kevään aikana vaihdettu ja kokeita soviteltu päiviltä toiselle, mutta kaikki on kuitenkin saatu järjestettyä. Lähes kaikki opettajat ovat suhtautuneet tilanteeseen hyvin ja kannustaneet Nellaa eteenpäin.

Toukokuussa, kun yläkoulut palasivat etäkoulusta lähikouluun Nellalle haettiin lomaa loppukevääksi, sillä riski sairastumisesta tai altistumiskaranteeniin joutumisesta tuntui liian suurelta, sillä se olisi voinut pilata jo niin lähellä häämöttävän tavoitteen.

Toukokuussa 9 voimistelijan joukosta nimettiin 6 voimistelijan kisajoukkue, joka tulisi matkaamaan EM-kilpailuihin Bulgariaan kesäkuussa.

Nella Aaltosen lisäksi kisajoukkueeseen valittiin Anni Olkkonen (Elise), Mimosa Turunen (Turun Pyrkivä), Amanda Virta (Turun Pyrkivä), Miisa Kurvi (Imatran Voimistelijat) ja Anastasiia Polischuk (Elise-Vantaa). Suomeen jääväksi varavoimistelijaksi nimettiin Amanda Äänismaa (Elise-Vantaa).

Rytmisen voimistelun EM -kilpailut pidetään Bulgarian Varnassa 9.–13.6. Nuorten joukkue lähtee matkalleen 7.6. yhdessä valmentajiensa Iida Ritokosken ja Sirja Lepistön kanssa. Lisäksi mukaan lähtee yksi huoltaja sekä fysioterapeutti.

Poikkeuksellisen kevään vuoksi Suomen nuorten joukkue ei ole päässyt osallistumaan kilpailuihin ollenkaan koronatilanteen takia.

Erilaisia online-kilpailuja sekä -kontrolliharjoituksia on voitu järjestää ainakin Iso-Britannian voimisteluliiton ja Norjan ja Unkarin nuorten joukkueiden kanssa.

– Tavoitteenamme on tehdä joukkueemme tasoinen suoritus EM-kilpailussa, samalla tavalla miten olemme harjoitelleet. Sellainen, johon me voimme olla itse tyytyväisiä, maajoukkueesta sanotaan.

Kommentoi

Palvelut