Keusoten koronasuosituksia päivitetty tilaisuuksien ja tilojen käytön osalta – nämä rajoitukset ovat voimassa valmistujaisten aikaan

Koronavirustilanne vaikuttaa tänä vuonna muun muassa ylioppilasjuhlien järjestämiseen. Monien on tarkoitus viettää valmistujaisia 5.6. Arkistokuva. Sipoon Sanomat Riitta Ketola

Anne Koski

Etelä-Suomen aluehallintovirasto on tartuntatautilain pykälän 58 mukaisessa päätöksessään maanantaina 24.5. päättänyt, että aikavälillä 25.5.–31.5. Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin kuntien alueilla, eli koskien myös Keusoten kuntia, voidaan sisätiloissa ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa järjestää yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia, joihin osallistuu enintään 10 henkilöä edellyttäen, että terveysturvallisuus niissä voidaan varmistaa.

Lisäksi 1.–15.6. voidaan sisätiloissa järjestää yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia, joihin osallistuu enintään 10 henkilöä ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa enintään 50 henkilöä edellyttäen, että terveysturvallisuus niissä voidaan varmistaa.

Ulkotilojen osalta osallistujamäärää ei voi kasvattaa eriyttämällä tiloja enintään 50 hengen lohkoihin, vaan enimmäismäärä osallistujille on 50 henkilöä.

Keusote suosittaa, että yli 10 hengen yksityistilaisuuksia ei pidetä eikä niihin osallistuta 25.5.–31.5., ei sisä- eikä ulkotiloissa.

Kesäkuun alusta alkaen ulkotiloissa voidaan järjestää enintään 50 henkilön yksityistilaisuuksia. Sisätiloissa ei suositella järjestettävän yli 10 hengen tilaisuuksia.

Keusote muistuttaa, että juhlien järjestämisessä ja osallistujamäärässä on syytä käyttää harkintaa. Kotona tai muussa yksityisissä tiloissa järjestettävät juhlat on hyvä järjestää ensisijaisesti ulkotiloissa. Juhlissa on hyvä noudattaa huolellista käsihygieniaa ja turvavälejä, ja tarvittaessa maskia. Lisäksi vieraiden saapumisaikoja voi esimerkiksi porrastaa, mahdollisen tartuntariskin pienentämiseksi. Juhliin ei tule osallistua, jos esiintyy koronaoireita.

Tilojen käytöstä Keusote tiedottaa, että Etelä-Suomen aluehallintovirasto on päättänyt 24.5.2021 jatkaa tartuntatautilain pykälän 58 d mukaista päätöstä 15.6. asti.

Sen mukaan pykälän 5 momentissa tarkoitettuja toimijoita velvoitetaan järjestämään yleisölle avoimien tai rajatun asiakas- tai osallistujapiirin oleskeluun tarkoitettujen tilojen käytön Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin kuntien alueilla, koskien Keusoten kuntia, siten, että asiakkaiden ja toimintaan osallistuvien sekä seurueiden on tosiasiallisesti mahdollista välttää lähikontakti toisiinsa.

Nyt se on varmaa, kokoontumisrajoitukset lievenevät Uudellamaalla – Sisätilaisuuksien raja vaihtelee rajusti sairaanhoitopiirin sisällä

Kommentoi

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Näin Mäntsälässä sairastetaan – selvitä mikä kansansairaus sinua uhkaa

| Päivitetty

Palvelut