Koronarokotustodistuksen käyttöönotto Omakannassa käynnistyy huomenna vaiheittain – Keusoten alueella annettujen rokotteiden tiedoista vasta alle puolet siirtynyt

Koronarokotustodistuksen saa pian Omakannasta. Kuvituskuva. Marita Itävuori

Anne Koski

Keusote tiedottaa, että Suomessa valmisteltavat Omakannan koronarokotustodistukset otetaan käyttöön vaiheittain 26.5. alkaen. Kansallinen todistus koronarokotuksesta tulee sisältämään tiedot henkilön saamista koronarokotuksista. Tätä koronarokotustodistusta voidaan käyttää esimerkiksi rajanylitystilanteissa niissä EU-maissa, jotka hyväksyvät kansallisen todistuksen koronarokotuksista.

Potilastietojärjestelmiin tehtävät toimenpiteet ovat pääosin valmiit, mutta takautuvat korjaukset koronarokotustietojen osalta ovat vielä osittain kesken. Tästä syystä tietojen siirtymisessä voi esiintyä vielä muutaman viikon viivettä.

Keusoten alueella tällä hetkellä alle puolet annettujen rokotteiden tiedoista on siirtynyt potilastiedon arkistoon, ja tätä kautta Omakantaan.

Rokotteen saatuaan voi tarkistaa Omakannasta, ovatko tiedot siirtyneet järjestelmään. Yleensä todistus on saatavilla viiden vuorokauden kuluessa rokotuksen antamisesta.

Mikäli tietosi eivät ole siirtyneet viiden vuorokauden kuluessa, ja tarvitset todistuksen annetusta koronarokotteesta aikaisemmin, voit olla yhteydessä koronarokotusten ajanvaraukseen (takaisinsoittopalvelu): puhelimitse numerossa, p. 019 226 0665, ma-pe klo 8–16. Pyydetty todistus lähetetään postitse.

Muussa tapauksessa suositellaan odottamaan rauhassa tietojen siirtymistä ja kansallista rokotustodistusta Omakannassa.

Keusotesta kerrotaan, että asiassa odotetaan tapahtuvan merkittävää edistymistä muutaman viikon kuluessa, ja asiasta tullaan tiedottamaan kun se etenee.

Miten saan koronarokotustodistuksen Omakannasta?

Kirjaudu Omakantaan kanta.fi-sivulta omalla tunnistusvälineelläsi kuten verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.

Valitse vasemman reunan valikosta kohta Koronatodistus. Löydät linkin todistusosioon myös Omakannan etusivulta.

Hae todistusta painamalla linkkiä ”Tarkista, onko sinulla koronarokotustodistus (pdf)”. Jos sinulla on todistus, se avautuu uuteen välilehteen pdf-muodossa.

Huomio perusterveet 35–39-vuotiaat! Keusote laajentaa rokotusryhmiä perjantaina

Kommentoi

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Näin Mäntsälässä sairastetaan – selvitä mikä kansansairaus sinua uhkaa

| Päivitetty

Palvelut